Moderne inrichting met betonlook laminaat
30 okt. 2020 - Vloeren

Moderne inrichting met betonlook laminaat

Een beetje rauw, een beetje stoer, industrieel, een tikkeltje knus én toch stijlvol. De moderne inrichting combineert verschillende stijlen en brengt het samen in een nieuwe, eigentijdse stijl. Belangrijk onderdeel, maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de vloer. Dankzij het betonlook laminaat uit ons assortiment, kun je echter zelf het stoere effect van een betonvloer creëren. En dat zonder hoge aanlegkosten of te moeten wachten tot de vloer gedroogd is. Een laminaatvloer met betonlook is dus zo gek nog niet en past in veel verschillende interieurs!

DE OPTIES BETONLOOK LAMINAAT VAN BRUYNZEEL

Op dit moment vind je twee soorten laminaat met betonlook in ons assortiment. Deze laminaatsoorten heten 'Blij beton'(licht) en 'Brutaal beton'(donker). Zoals ieder laminaat is ook deze variant opgebouwd uit meerdere laagjes fineer die met elkaar verlijmd zijn. De bovenste laag of toplaag is echter voorzien van een print. Deze print heeft alle kenmerken die je van een betonnen vloer mag verwachten, zoals spikkels en een ruwe betontextuur (maar dan zonder de putjes en hobbels). Nauwelijks van echt te onderscheiden, maar wel een stuk voordeliger én praktischer in het leggen en onderhoud.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN LAMINAATVLOER MET BETONLOOK?

De laminaatvloer is dus een mooie optie en oplossing als je weinig budget hebt voor een massieve beton of cementvloer, maar toch die stoere look wil. Laminaat is nauwelijks van een echte, massief betonnen vloer te onderscheiden. Het verschil? Dat is het gemak om de vloer te leggen én de scherpe prijs. Bovendien kun je laminaat overal in je woning leggen. Ook op bovenverdiepingen. Dat kan bij een gegoten vloer alleen als die verdieping het gewicht aan kan. Een laminaatvloer voelt een stuk prettiger aan je voeten dan koud beton. Qua onderhoud heb je nauwelijks omkijken naar laminaat: vuil en vlekken heb je vaak met een doekje en wat sop zo verwijderd.

Tip: Laat het laminaat na aankoop eerst 24 uur acclimatiseren in de ruimte waarin je het gaat leggen. Zo wennen de panelen aan de omgeving en luchtvochtigheid en wordt het uitzetten of inkrimpen vermeden als je je vloer gelegd hebt.

Laminaatvloer betoonlook

DE VLOER EN JE INTERIEUR COMBINEREN

Heb je een keuze uit het soort laminaat gemaakt? Dan kun je direct beginnen met het leggen van de vloer. We zien laminaatvloeren met betonlook vaak terug in moderne woonstijlen of woningen met de inmiddels bekende en trendy industriële inrichtingen. De grijze kleur van beton gaat goed samen met natuurlijke houtkleuren, maar ook zachte gele verlichtingen. Ook kasten, taatsdeuren en andere meubels met zwart metaal of houten lijsten en randen staan heel goed op een vloer met betonlook.

AAN DE SLAG MET BRUYNZEEL-LAMINAAT

Het laminaat uit ons assortiment vind je bij een van de verschillende verkooppunten. Deze zijn verspreid door heel Nederland, dus je vindt altijd wel een vloersoort die prima past bij jouw interieur én smaak. Ons laminaat leg je binnen een tot maximaal twee dagen (afhankelijk van het oppervlak) helemaal zelf. Liever wat hulp? Op onze website vind je praktische legwijzers en handige tips.