In 3 stappen de juiste hor

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste hor? Ontdek de online horwijzer van Bruynzeel.

Start de horwijzer

Vaste hor voor je raam of deur

Een vaste hor voor je deur of raam biedt veel gebruikersgemak. Het voordeel van deze hor is dat je 'm het hele jaar door kunt laten hangen. Deze hor houdt muggen, vliegen en andere insecten op een stijlvolle manier tegen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maten en dessins. Daarnaast behoort het ontwerpen van een hor op maat ook tot de mogelijkheden. Zo is er altijd wel een hor die bij uw wensen past!

Filter op

Bekijken als:  
5  Producten
Toon:
12 / 24
 1. S500 Inzethor Draaikiepraam

  S500 Inzethor Draaikiepraam

  Vanaf: Zo laag als € 61,05
 2. S500 Vaste Raamhor

  S500 Vaste Raamhor

  Vanaf: Zo laag als € 36,85
 3. S800 Vaste Deurhor

  S800 Vaste Deurhor

  Vanaf: Zo laag als € 229,-

Wat is een vaste hor?

Een vaste hor is eigenlijk een extra deur of raam van horgaas die je tegen je deur- of raamkozijn monteert. Een vaste hor is voorzien van draai scharnieren, waardoor je deze eenvoudig opent en sluit. De naam doet wel eens vermoeden dat een vaste hor volledig vastzit en geen bewegende onderdelen heeft. Dit type hor noemen we echter een inzethor. Deze klemmen in het kozijn en zijn niet tijdelijk te openen en alleen geschikt voor ramen die je niet regelmatig gebruikt om de was uit het raam te hangen.

Geschikt voor ramen en deuren

De vaste hor is een solide product dat geschikt is voor zowel ramen als deuren. Door de toevoeging van een schopplaat aan de vaste deurhor is deze hor goed bestand tegen een stootje. Voor een extra sterke hor kun je kiezen voor een vaste hor die is voorzien van extra stevige profielen. De vaste hor kan op het kozijn worden ingeklemd als een inzethor. De hor kan ook op of in het kozijn worden geschroefd, waarna de hor functioneert als draaibare hor. Een groot voordeel van de inzethor is dat deze eenvoudig te plaatsen en te verwijderen is. Dit kan een uitkomst bieden indien je de horren in de winter wilt verwijderen om meer licht door te laten in de toch al donkere dagen.

Vaste hor raam

De S500 Vaste Raamhor is speciaal ontworpen voor plaatsing bij ramen. De hoogte en breedte zijn eenvoudig op maat te maken. De aluminium profielen en het fiberglas gaas zorgen voor een zeer degelijke bouwkwaliteit. De vaste hor raam van Bruynzeel is verkrijgbaar in drie maten.

Vaste hordeur

In ons assortiment vind je drie verschillende vaste hordeuren: S500, S700 en S800. Voor alle vaste hordeuren van Bruynzeel geldt dat ze uitgevoerd zijn met schopplaat, magneetsluiting en aluminium profielen. De S700 beschikt bovendien over een dempende strip om klapperen te voorkomen. De S800 Vaste Deurhor is onze meest luxe uitvoering met extra stevige profielen en een deursluiter, waardoor de vaste hor automatisch achter je dichtvalt.

De voordelen van een vaste hor

 • Robuuste hor die tegen een stootje kan
 • Eenvoudig te monteren en te gebruiken
 • Makkelijk te verwijderen en te herplaatsen
 • Aluminium profielen
 • Leverbaar in meerdere maten
 • Hoogte en breedte in te korten
 • Modellen voor ramen en deuren

 Investeren in woongenot

Met de aanschaf van een vaste hor doe je een investering in je huis. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van deze investering kunnen genieten. Met een vaste hor ben je verzekerd van een hor die robuust gebouwd is en lang meegaat. Zo hoef jij je voorlopig niet druk te maken om insecten die je nachtrust verstoren of iets te graag op het eten op jouw bord landen.

Ontdek het assortiment van Bruynzeel

Op zoek naar een vaste hor voor jouw raam of deur? Bekijk het assortiment op onze website en bestel bij een (online) verkooppunt bij jou in de buurt. Gebruik onze horwijzer om te bepalen welk type hor geschikt is voor jouw raam of deur. Meer weten over ons horrenaanbod? Check de veelgestelde vragen of vraag een medewerker bij een verkooppunt om meer informatie.