Gratis sample
 Houten vloer

Vloeren van Bruynzeel? Meer dan 100 jaar historie betekent ook meer dan 100 jaar aan kennis en ervaring. Bij het kiezen van een houten vloer ben je bij Bruynzeel altijd verzekerd van kwaliteit en vakmanschap. Door constante ontwikkeling en vernieuwing is een zeer uitgebreid assortiment vloeren ontstaan. Bovendien worden onze houten vloeren standaard bij je thuis gelegd door onze parketteurs. Of je nu een visgraatvloer wenst of toch voor brede delen kiest, bij Bruynzeel vind je een parketvloer die bij je past. Ook voor het renoveren van je parketvloer zijn we je graag van dienst.

Bekijken als:  
61  Producten
Toon:
12 / 24 /

DE VLOEREN VAN BRUYNZEEL

Uit ervaring weten wij precies wat een vloer nodig heeft. Alle vloeren van Bruynzeel worden daarom standaard gelegd door onze vakkundige parketteurs. Dat neemt je weer mooi werk uit handen wanneer je een vloer gaat kopen. Ook bij de renovatie van een houten vloer zijn we je graag van dienst. In het assortiment hebben we verschillende typen houten vloeren. Al deze type vloeren hebben eigen karaktereigenschappen. Weet je al welke vloer het beste bij je past? Bekijk ons assortiment om inspiratie op te doen. 

BRUYNZEEL VLOEREN, VLOEREN MET EEN VERHAAL

Veel mensen kiezen vanwege de rustieke schoonheid, het natuurlijke karakter en onderhoudsgemak voor houten vloeren. Maar houten vloeren zijn meer dan karaktervol en praktisch alleen. Houten vloeren vertellen een verhaal. Door dit verhaal mee te nemen in uw persoonlijke leefwereld ontstaan vloeren waarbij het natuurlijke karakter van hout maximaal tot leven kan komen.

EIKENHOUTEN VLOEREN

Dit begint al bij de keus van het materiaal. Bruynzeel vloeren zijn duurzaam gekweekte eikenhouten vloeren. Een deel van ons assortiment bestaat uit eikenhout van Nederlandse bodem. Houten vloeren gaan lang mee en stof en vuil is eenvoudig te verwijderen. Is de vloer na verloop van tijd toch aan een opfrisbeurt toe dan kan de bovenste millimeter van de toplaag afgescheurd worden. In combinatie met een nieuwe olie of laklaag ziet de vloer er dan weer als nieuw uit. Deze unieke eigenschap heeft geen andere vloer. Houten vloeren kunnen dan ook met gemak jaren mee.

CHOCO, KANEEL OF ANIJS?

Bruynzeel vloeren zijn gemaakt om te passen in elk type interieur. Onze vloeren zijn er in diverse variaties van afwerking en in heel veel natuurlijke kleurnuances. Onze eikenhouten vloeren kunnen worden geleverd in een geborstelde, geschuurde of ‘old look’ afwerking. Het kleurenpalet varieert van Choco voor donkere houten vloeren tot Anijs en Gember voor lichte houten vloeren.

GEOLIED OF GELAKT?

Bruynzeel vloeren worden geleverd met een beschermlaag op oliebasis. Olie heeft een aantal voordelen. Het hout blijft voelbaar wat veel mensen een prettige eigenschap vinden. Met een beschermlaag van olie blijft het hout enigszins in verbinding met de luchtvochtigheid in de omgeving waardoor het vocht kan absorberen en afgeven. Dit heeft ook een nadeel. Wanneer geoliede houten vloeren in aanraking komen met teveel water, bijvoorbeeld bij het morsen van vloeistof dan is het zaak om dit snel op te ruimten omdat er anders vlekken kunnen ontstaan. In tegenstelling tot een geoliede houten vloer, verliest bij een gelakte vloer het hout zijn voelbaarheid. Daar krijg je een beschermlaag die beter bestand is tegen vocht voor terug.

Kies je voor meer onderhoudsgemak, laat dan je houten vloer lakken door de specialisten van Bruynzeel. Na het lakken volstaat het om de vloer, afhankelijk van de intensiviteit van gebruik, de vloer een paar keer per jaar te behandelen met een speciale polish. Welke type vloer het beste bij jouw woning en interieurpas daarover adviseren wij u graag.