Wat zijn de beste horren voor katten?
07 aug. 2018 - Horren

Wat zijn de beste horren voor katten?

De voorspelling is dat de komende dagen wat minder warm wordt, hét moment om alle ramen en deuren open te gooien en weer heerlijk wat frisse lucht binnen te laten. Helaas is dat vaak niet het enige dat naar binnen komt; ook muggen en vliegen zien hun kans schoon om met mooi weer naar binnen te glippen. Een goede raam- of deurhor biedt hiervoor de oplossing. Voor sommigen is een deurhor echter een beperkende factor, zeker met huisdieren. Met name katten kunnen flink huishouden met een hor in de buurt. Een scherpe nagel maakt al snel een flinke jaap in het gaas. Gelukkig zijn er verschillende horren beschikbaar die heel geschikt zijn voor onze poezelige vrienden.

zelfstandig naar buiten

We weten allemaal dat katten wispelturige beestjes zijn; luid miauwend zit de kat klaar voor de deur om naar buiten te gaan, om zich vervolgens direct weer om te draaien en naar binnen te lopen. Een hor waar een kat zelfstandig door naar binnen en buiten kan lopen zou dus ideaal zijn. Een geschikte hor voor huishoudens met huisdieren of kleine kinderen is de lamellenhor. Deze hor bestaat uit verschillende gaasstroken waar je zonder hindering doorheen kunt lopen, en die vanzelf weer dichtvallen. De muggen blijven buiten, en de kat kan ongestoord zijn gang gaan.

Lamellenhor voor katten

lamellenhor en magneethor

Ook de magneethor sluit door de handige magneetsluiting direct weer nadat deze is gebruikt. Je kat kan gemakkelijk tussen de twee brede gaaslamellen door lopen zonder dat de hor open blijft staan. Door de los hangende gaasstrips is het zowel bij de lamellenhor als bij de magneethor lastig voor je kat om erin te klimmen, en met de scherpe klauwen een scheur in het gaas te maken.

Wil je meer weten over horren en het kiezen van een geschikte hor voor jouw situatie? Lees dan ook onze vorige blog over dit onderwerp: Hoe kies ik een hor?

Magneethor voor katten