Wat is een taatsdeur?
12 sep. 2019 - Deuren

Wat is een taatsdeur?

Is een standaard openslaande deur te doorsnee en gewoontjes voor jou? Wil je liever iets spannenders, zonder dat dit extra ruimte inneemt in huis of moeilijk te monteren is? Dan is de taatsdeur de perfecte deur voor jou. Misschien vraag je jezelf af: "Wat is een taatsdeur"? De taatsdeur, ofwel pivotdeur, is een zeer bijzonder deurontwerp dat gegarandeerd een opvallend onderdeel zal zijn van het interieur. Voor een extra groots effect is het tevens mogelijk om te kiezen voor dubbele taatsdeuren. Dit type deur is een optie uit het assortiment van Bruynzeel Industrieel en wordt volledig op maat gemaakt.

MAAR WAT IS EEN TAATSDEUR DAN PRECIES?

Een taatsdeur is met een scharnier verankerd in de boven- en onderzijde van de deur. Om die reden wordt deze in het plafond en de vloer gemonteerd, in plaats van in de muren zoals bij een normale deur het geval is. Omdat de deur draait aan scharnieren aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om een verticale as. De deur kan daardoor zowel naar binnen als naar buiten draaien. Bij de meeste deuren zit de as langs de zijkant, echter bij de taatsdeur zit deze meer naar het midden. Zo ontstaat een uniek pivot effect wanneer de deur geopend wordt. Dat zorgt gegarandeerd voor leuke reacties! Een typische taatsdeur heeft geen kozijn waar de deur in hangt. Dit resulteert in een minimalistische look die zorgt voor rust en eenheid. Strak en clean; daar draait het allemaal om bij een mooi industrieel interieur!

Wat zijn de voordelen van een taatsdeur?

Nu de vraag “Wat is een taatsdeur?” beantwoord is, kunnen we spreken over de vele voordelen van deze luxe deur:

  • Je haalt een uiterst unieke deur in huis die het middelpunt wordt van jouw inrichting. Hij zal nooit gaan vervelen, want er zijn maar weinig mensen die zo’n speciaal element in hun huis hebben.
  • Doormiddel van een glazen taatsdeur laat je meer natuurlijk licht naar binnen komen, met name als de aangrenzende kamer veel ramen heeft. Daarnaast lijkt de vloer verder door te lopen en wordt de aangrenzende kamer betrokken bij het geheel. Dat creëert een illusie van extra ruimte en openheid.
  • Wanneer wordt gekozen voor een solide taatsdeur in dezelfde kleur als de muur, dan valt de deur niet eens op. Zodra hij wordt geopend lijkt het alsof de wand opengaat. Dit zorgt voor een totaal ander effect dan een glazen taatsdeur.
  • Een taatsdeur sluit altijd automatisch, zodat er in de winter aanzienlijk wordt bespaard op stookkosten. Veiligheid staat hierbij vooraan: de deur sluit met vertraging (softclose) zodat de vingers er niet makkelijk tussen komen.
  • Omdat er geen slotkast geplaatst hoeft te worden ziet de deur er strak en minimalistisch uit.
  • Er is geen sprake van zware kozijnen bij de montage van een taatsdeur.
Wat is een taatsdeur enkel

Kortom, op de vraag “Wat is een taatsdeur?” kunnen wij het beste antwoorden met “Een uiterst uniek uitziende pivoterende deur die zorgt voor een wauw-factor in elk interieur!”.