onderhoud van deuren

Let op: sinds 1 oktober 2021 is het Bruynzeel deuren assortiment niet meer verkrijgbaar. Het merendeel van het assortiment is opgenomen in het Skantrae assortiment of Skantrae biedt een vergelijkbaar product. Bekijk de website van Skantrae.

Wanneer je een Bruynzeel binnendeur hebt geplaatst in jouw woning, dan wil je deze zo lang mogelijk mooi houden. Hieronder volgen een aantal adviezen om jouw deur langer mooi te houden.

Onderhoud van Binnendeuren

  • Vervuiling op de deur verwijderen met een zachte doek en een reinigingsmiddel verdund met water.
  • Het gebruik van geconcentreerde middelen wordt afgeraden omdat dit de lak kan aantasten.
  • Is de vervuiling op de deur van dien aard, dat toch een onverdund middel gebruikt moet worden, adviseren we om direct daarna de deur te reinigen met schoon water en na te drogen.
  • Schuurmiddelen worden afgeraden omdat deze de lak kunnen aantasten.
  • Pen, potlood of viltstiftstrepen kunnen verwijderd worden met gom.
  • Glasdelen in de deur of glazen deuren kunnen makkelijk gereinigd worden met een vochtige doek en glasreiniger. Hierna de deur en/of glas droogwrijven.

Transport en opslag van de deur

Controleer bij levering of de deur, het glas en eventueel het beslag eventuele transport-schade of zichtbare gebreken vertonen. Bij aflevering van de deur aan je adres moet je de schade vermelden op de vrachtbrief alvorens je deze ondertekent. Neem direct contact op met de dealer. De deuren dienen bij transport afdoende tegen weersinvloeden, beschadigingen en dergelijke te zijn beschermd en daarbij zo te zijn ondersteund, dat geen toelaatbare vervormingen kunnen optreden.
Dit geldt ook voor opslag in een ruimte waarin de deuren zijn opgeslagen, deze ruimte dient voldoende te zijn geventileerd. In die gevallen waar de deuren buiten anderszins worden opgeslagen, moeten de deuren verticaal zijn geplaatst zodanig, dat zij gevrijwaard zijn van optrekkend grondvocht, afdoende tegen weersinvloeden, beschadigingen en dergelijke zijn beschermd en dat geen ontoelaatbare vervormingen kunnen optreden. Het verdient de aanbeveling de deuren zo laat mogelijk in de bouwfase aan te brengen.

Bekijk alle binnendeuren.

Deur authentiek