Bewerkingen deuren 

Let op: sinds 1 oktober 2021 is het Bruynzeel deuren assortiment niet meer verkrijgbaar. Het merendeel van het assortiment is opgenomen in het Skantrae assortiment of Skantrae biedt een vergelijkbaar product. Bekijk de website van Skantrae.

Bruynzeel kan je werk uit handen nemen door de nodige bewerkingen aan de deur alvast voor je uit te voeren. In onze te downloaden magazines kun je alle specificaties van de Bruynzeel bewerkingen terugvinden. Hieronder leggen wij in het kort de mogelijkheden uit.

Alle Bruynzeel voorraadmodellen zijn standaard voorzien van slotgatboring Nemef 1200/1300, inclusief voorplaatfrezing. Tevens zijn alle Bruynzeel voorraad opdekdeuren standaard voorzien van paumellegatboringen. Binnen het maatwerkprogramma zijn afwijkende slotgathoogtes en afwijkende typen slotgaten mogelijk. Paumelleboringen in een opdekdeur met afwijkende hoogtemaat zijn ook te bestellen in het maatwerkprogramma.

Máár Bruynzeel kan nog veel meer bewerkingen aan jouw deur alvast voor je doen:

  • Slotgat en voorplaatboring
  • Scharnierinkrozingen
  • Paumellegatboring
  • Frezing en montage tochtvaldorpel
  • Inkorten deur
  • Armschaven


Slotgat en voorplaatboring

Alle Bruynzeel voorraadmodellen zijn standaard voorzien van een slotgat. Dit slotgat is gebaseerd op de afmetingen van Nemef 1200 / Lips 2035 serie sloten inclusief voorplaatfrezing. De hoogte van het slotgat wordt bepaald door de afstand te meten vanaf de onderzijde van de deur tot het hart van het krukgat (standaard op 105 cm). Binnen het maatwerkprogramma zijn afwijkende slotgathoogtes en afwijkende typen slotgaten mogelijk. Indien je een afwijkende slotgathoogte wenst, dien je dit op het bestelformulier aan te geven. Ook wanneer je geen slotgat wenst bijvoorbeeld in het geval van een schuifdeur, dien je dit op het bestelformulier aan te geven.

Scharnierinkrozingen

Bruynzeel deuren kunnen voorzien worden van scharnierinkrozingen. De scharnierhoogtes worden op standaard hoogte aangebracht. In de tabel staan de posities van de scharnieren, gemeten vanaf de bovenzijde van de deur tot aan de bovenzijde van het scharnier Bij scharnieren van 89 x 89 mm is het achterhout standaard 8 mm, bij scharnieren van 76 x 76 mm is dat 12 mm en bij scharnieren van 80 x 80 mm is dat 10 mm.

Paumellegatboring

Alle Bruynzeel voorraad opdekdeuren zijn standaard voorzien van paumellegatboringen. Deuren met een hoogte van > 2300 mm zijn standaard voorzien van 3 paumellegaten, lagere deuren van 2 paumellegaten. Indien je paumelleboringen in een maatwerkdeur wenst, dan dien je dat op te geven bij jouw bestelling. Deuren afwijkend van de standaardhoogtes 201,5, 211,5 en 231,5 cm worden standaard niet voorzien van paumelleboringen.

Tochtvaldorpel

Een binnendeur kan voorzien worden van een automatische Planet tochtvaldorpel. Met een tochtvaldorpel wordt tocht voorkomen, dalen de energiekosten en wordt geluidsoverdracht verminderd. Deze voorziening kan in zowel stompe als opdek deuren gemonteerd worden. Voor het aanbrengen van een tochtvaldorpel wordt in de onderzijde van de deur een uitsparing gefreesd. Tochtvaldorpels zijn niet te gebruiken in woningen met een balansventilatiesysteem.

Inkorten deur

Om een deur passend te maken is het soms nodig om de deur te versmallen of in te korten.

Armschaven sluitzijde

De deur kan op maat gemaakt worden en aan de sluitzijde arm geschaafd worden. Het doel van het arm schaven is het ‘draaien’ van de deur mogelijk te maken zonder dat deze tegen het kozijn stoot. Hiervoor wordt de zijkant van de deur een paar mm schuin geschaafd. De binnenzijde is dan 2 mm smaller dan de buitenzijde.

Glas plaatsen

Voor de meeste deurmodellen die uit voorraad geleverd worden, wordt het glas separaat meegeleverd. Glas plaatsen moet zorgvuldig gebeuren om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen, je kunt dit uiteraard zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om Bruynzeel dit te laten doen.

Schuifdeuren

Bruynzeel kan voor jou het slotgat van jouw stompe deur dichtzetten en de nodige frezing van de ondergeleider uitvoeren ten behoeve van het door jou gewenste Bruynzeel schuifsysteem en de frezing van de Bruynzeel schuifkommen.

Dubbel openslaande deuren

Bruynzeel kan de frezing en levering van een kantschuifsyteem in de passieve deur verzorgen. Daarnaast levert Bruynzeel accessoires zoals aanslaglatten en tongnaalden.

Aflakservice

Onze deuren worden standaard gegrond geleverd (met uitzondering van de serie Modern ultralak en deuren uitgevoerd in grenen). Met de Bruynzeel aflakservice kun je ervoor kiezen jouw opdekdeur te laten aflakken.

Slotgatboringen

Scharnierinkrozingen

Paumellegatboring