Welke stappen maak ik bij het kopen van een nieuwe deur?
12 aug. 2020 - Deuren

Welke stappen maak ik bij het kopen van een nieuwe deur?

Sta je op het punt om een nieuwe binnendeur te kopen en spreken de modellen van Bruynzeel je aan? Dan is het goed om je te verdiepen in onze verschillende modellen en welke stappen er horen bij het kopen van een nieuwe deur. In dit blog vertellen we je graag meer over deze stappen en welke keuzes je dient te maken. Zo weet je zeker dat je straks de juiste deur aanschaft.

Een deur met alles erop en eraan

Op onze website vind je ons totale assortiment binnendeuren en bij elk deurmodel kun je de bijbehorende specificaties zien. Kies je en deur uit het voorraadprogramma? Dan heeft jouw deur een levertijd van circa twee werkweken. Ga je voor een deur uit het bestel/maatwerkprogramma? Houd dan rekening met een levertijd van zes werkweken.

Welke binnendeur je ook kiest, bij elk model hebben wij bijpassend beslag en hang- en sluitwerk voor je geselecteerd. Je kunt kiezen uit verschillende finishes en design. Ontdek wat deurbeslag met de uitstraling van je deur doet.

Tip: kies ook bijpassende plinten, architraven en andere toebehoren voor je deur en maak het plaatje rondom je deur ook helemaal compleet.

Een opdek of stompe binnendeur

Heb je een goed beeld over hoe je deur eruit moet komen te zien? Bij de keuze voor een deurmodel is het van belang om te weten of je een stompe of opdek deur nodig hebt. Let hierbij op het soort kozijn in je huis en hoe je deur op of in het kozijn valt. Het verschil luidt als volgt:

  • Stompe deur: een stompe deur valt volledig in het kozijn. Voor het afhangen van deze deuren heb je standaard scharnieren nodig.

  • Opdekdeur: de opdekdeur valt ‘op’ het kozijn en heeft een randje. Voor een opdekdeur gebruik je paumellescharnieren.

Draairichting van je deur

Bepaal vervolgens de draairichting van je deur: opent de deur naar rechts of naar links als je een ruimte binnenkomt? Met name bij opdekdeuren is dit belangrijk voor het afhangen van de deur. Bij de stompe deuren uit de series Modern Ultralak en Landelijke Barn dien je ook goed op de draairichting te letten.

De juiste deur gevonden

Heb je de bovenstaande stappen doorlopen en heb je een goede keuze kunnen maken? Dan kun je jouw binnendeur bestellen bij één van onze verkooppunten. Wil je meer weten over onze deuren of zoek je meer inspiratie? Neem dan verder een kijkje op onze website, je vindt er blogartikelen, foto’s en handleidingen. Of volg Bruynzeel op social media!