Wat maakt een deur industrieel?
15 jan. 2019 - Deuren

Wat maakt een deur industrieel?

De industriële woontrend stijgt al enige tijd flink in populariteit, en zal er voorlopig nog niet tussenuit knijpen. Wat maakt een deur industrieel? De robuuste woonstijl kenmerkt zich door een kleurenpalet van zwart en grijs, en maakt veelvuldig gebruik van houten en metalen accenten. Wanneer deze elementen niet helemaal in balans zijn, kan dat resulteren in een behoorlijk donker interieur. Om dit te voorkomen is lichtinval ontzettend belangrijk in een industrieel interieur. Eén van de makkelijkste manieren om de lichtinval in je ruimte te maximaliseren, is door middel van een deur met veel glasoppervlak. Gelukkig is er een enorm aanbod in industriële deuren. Solide deuren met grote glazen panelen die zijn opgedeeld door donkere, metalen profielen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar.

draaideuren

Een deurencollectie zonder scharnierende draaideuren is geen deurencollectie. Deze openslaande industriële deuren passen in vrijwel iedere opening, en kunnen zelfs nog uitgebreid worden met een paneel aan de zij- of bovenkant van de deur. Op deze manier creëer je een afscheiding in de ruimte die isolerend werkt voor geluid en kou, maar lijkt de ruimte toch open en licht. Kortom: de functionaliteit van een roomdivider met de sfeer en stijl van een open leefruimte.
Draaideuren

taatsdeuren

Is een standaard openslaande deur jou te gewoontjes? Wil je liever iets spannenders, zonder dat dit extra ruimte inneemt in huis of moeilijk te monteren is? Dan is de taatsdeur de perfecte deur voor jou. Misschien vraag je je af: "Wat is een taatsdeur"? Een taatsdeur staat verankerd met een scharnier in de boven- en onderzijde van de deur, waardoor deze in het plafond en de vloer gemonteerd wordt. Omdat de deur niet draait aan scharnieren aan de zijkant, maar aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om een verticale as en kan zowel naar binnen als naar buiten draaien. De industriële taatsdeur heeft geen kozijn, wat een extra strak effect geeft in het interieur. Lekker strak en clean; daar draait het allemaal om bij een industrieel interieur!

Taatsdeuren

schuifdeureN

Schuifdeuren zijn niet alleen heel trendy, ze zijn ook nog eens ontzettend handig. Omdat de deuren geen ruimte nodig hebben om open te zwaaien, zijn industriële schuifdeuren heel geschikt voor kleine ruimtes. De industriële uitvoer met het bijpassende zwarte beslag maakt van dit opvallende deursysteem een echte eyecatcher. Ook is het bij dit type deur niet per se nodig om een handvat te bevestigen. Op deze manier blijft het minimalistische ontwerp van de glazen vlakverdeling onverstoord. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is met schuifdeuren? Lees dan ook onze eerdere blog: “Waarom een schuifdeur?”.

Schuifdeuren
meer weten over bruynzeel industrieel?