Waarom kiezen voor een deur met glas
24 jun. 2020 - Deuren

Waarom kiezen voor een deur met glas

In het assortiment van Bruynzeel vind je een groot aanbod binnendeuren met glas. Dit kunnen deuren zijn met één groot glasoppervlak, deuren met glas in lood of glas met een roedepakket. Voor veel mensen is een binnendeur met glas een vereiste. Wil je weten waarom een deur met glas vaak wordt gekozen en wat de voordelen er van zijn? Lees dan verder.

Creëer licht en ruimte

De meeste mensen kiezen voor een binnendeur met glas om meer licht in een ruimte te krijgen. Daglicht valt vanzelfsprekend zo makkelijker je woonruimte binnen. Nog een andere reden om voor glas te kiezen: door het glas en het licht lijkt je ruimte optisch een stukje groter. Vind jij glas in je deur ook prachtig, maar wens je daarnaast enige privacy? Bijvoorbeeld tussen je hal en woonkamer? Kies dan voor een binnendeur met mat glas of mat facet glas. Bij mat facet glas is er nog een randje blank glas zichtbaar waar je doorheen kunt kijken.

Ontdek alle soorten glas

Naast blank (facet) en mat (facet) glas, bieden wij nog andere glassoorten aan. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit Canalé mat, Bergjes en verschillende glas-in-lood varianten. Ontdek wat het beste bij jou past.

Het effect van glas in je binnendeur

Glas doet veel met een binnendeur. Zo zorgt blank glas bijvoorbeeld voor veel licht en openheid en geeft glas-in-lood juist een klassieke, authentieke uitstraling aan je deur. Dit maakt dat we glas-in-lood deuren vaak terugzien in een interieur in de jaren ‘30 stijl, maar uiteraard is deze glassoort ook perfect met andere woonstijlen te combineren.

Ruimtes in de woning met elkaar verbinden

Een deur met glas is letterlijk een verbinder in je woning. Je koppelt gemakkelijk de ene ruimte aan de andere ruimte en zo kun je door het glas ook zien wat er zich in de andere kamer afspeelt. Wat ook prachtig is en zonder meer benoemt moet worden in dit blog, is een kamer ensuite. Dit kun je eenvoudig creëren met behulp van een schuifdeursysteem. Wij adviseren hiervoor schuifdeursysteem 12. Met de gelijksluitende set kun je beide binnendeuren tegelijk sluiten of openen.

Meer over onze deuren

De deuren van Bruynzeel zijn te koop bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Hier kun je terecht met al je vragen over de verschillende deurmodellen en mogelijkheden. Wens je meer inspiratie en informatie? Neem dan verder een kijkje op onze website voor meer blogs, tips en stijladviezen! En bekijk alle deurmodellen, we hebben ze voor je ingedeeld op woonstijl. Veel succes!