Waarom een schuifdeur?
13 feb. 2019 - Deuren

Waarom een schuifdeur?

Het kiezen van een binnendeur is voor de meeste mensen niet het spannendste deel van het samenstellen van een interieur. Na het kiezen van een spannende accentmuur of andere blikvanger in het interieur, wordt de keuze voor een deur vaak als postscriptum besloten. Hartstikke zonde, want de juiste deur kan een waardevolle toevoeging zijn in je ruimte. Is een reguliere draaideur te saai of niet praktisch in je ruimte? Overweeg dan eens een schuifdeur.

Wat is een schuifdeur?

Een schuifdeur hangt niet in de deuropening aan scharnieren, maar hangt aan door middel van een schuifsysteem boven de opening van de deur. Dit schuifsysteem bestaat uit een rails waarover de deur heen en weer kan schuiven. Hiermee valt de deur voor de deuropening wanneer je de deur dichtschuift, of voor de muur wanneer de schuifdeur open staat. Vrijwel ieder ontwerp en iedere stijl deur kan als schuifdeur uitgevoerd worden, en ook in de schuifsystemen is er vaak keuze in het type ontwerp hiervan.

voordelen en toepassingen

1. ruimtebesparend

Omdat een schuifdeur niet open hoeft te draaien in de ruimte, bespaart het gebruik ervan ontzettend veel ruimte. Dit type deur is dus een ideale uitkomst voor kleine of smalle ruimtes: denk bijvoorbeeld aan een smalle gang of een kleine badkamer.

Schuifdeur bruynzeel

2. room-divider

Niet alleen in kleine ruimtes is een schuifdeur ontzettend handig: ook voor grote, open ruimtes kan deze deur een uitkomst bieden. Een schuifdeur biedt in een loft of open leefruimte optie tot opdeling van de ruimte. Hierbij kun je kiezen voor een deur van dicht materiaal, zoals bijvoorbeeld een houten barndeur, of juist kiezen voor een open design. Een schuifdeur met veel glasoppervlak laat licht door en houdt de openheid van je leefruimte intact, terwijl deze toch de kamer opdeelt.

Bruynzeel Industrieel

3. UIT HET ZICHT HOUDEN VAN SPULLEN

Een schuifdeur hoeft echter niet alleen dienst te doen tot het afgrenzen van ruimtes. Een schuifdeur kan ook prima gebruikt worden om spullen uit het zicht te houden wanneer je dit wil. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een televisie die je wil verbergen als deze niet in gebruik is: schuif simpelweg de deur voor de tv. Ook apparatuur die je niet altijd in het zicht wil hebben staan, zoals bijvoorbeeld de wasmachine, kun je gemakkelijk verbergen achter een schuifdeur.

Foto: The Monument View

Schuifdeur

4. CREATIEVE VRIJHEID

Omdat een schuifdeur voor de deuropening valt, hoeft deze niet perfect te passen in de opening zoals bij een draaideur het geval is. Dit biedt veel meer vrijheid op het gebied van ontwerp en samenstelling van je deur. Think outside the box —je deur hoeft niet eens de vorm van een deur te hebben! Ben je geïnspireerd en ben je een beetje handig? Een mooie schuifdeur kun je natuurlijk ook zelf maken. Hiervoor heb je slechts een stompe deur en een schuifsysteem nodig. Een stompe deur heeft, in tegenstelling tot een opdekdeur, geen opdekranden en valt dus normaal gesproken in het kozijn.

Foto: Pinterest

Schuifdeur

Soorten schuifdeuren

Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Of je woonstijl nu klassiek, modern of industrieel is: voor iedere smaak is er een bijpassende deur verkrijgbaar. Een robuust uitziende barndeur past perfect in een landelijk interieur, en een donkere, metalen schuifdeur met bijpassend beslag geeft je ruimte een industriële look. Wist je dat je zelf je (schuif)deur kunt samenstellen met onze handige configurator? Hier kun je de opdruk, het schuifsysteem en de handgreep naar wens samenstellen. Meer weten over het zelf samenstellen van je deur? Lees dan ook onze blog: “Personaliseer je binnendeur”.
Bruynzeel Studio