Landelijk industrieel wonen
24 aug. 2018 - Bruynzeel

Landelijk industrieel wonen

Heb jij al wel eens nagedacht over landelijk industrieel wonen? Er zijn tegenwoordig zo veel mooie interieurstijlen dat het lastig is om een keuze te maken. Je wil immers dat jouw woning stijlvol is, maar tegelijk ook gezelligheid en persoonlijkheid uitstraalt. Je ziet jezelf al helemaal zitten in een licht en ruimtelijk ingerichte landelijke woning. Maar eigenlijk is zo’n industriële loft stijl ook wel heel mooi. Lastig om een keuze te maken, want het voelt zo definitief. Want, hoewel je altijd accessoires kan wisselen, de basis van een woning verander je niet te vaak. Dat brengt immers veel werk en kosten met zich mee. Gelukkig laten de meeste interieurs zich makkelijk combineren met andere stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld prima landelijk industrieel wonen. Perfect voor degenen die echt niet tussen die twee sferen kunnen kiezen!

STIJLEN COMBINEREN: LANDELIJK INDUSTRIEEL WONEN

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen die zich verdiept hebben in beide stijlen zullen zich niet kunnen voorstellen dat deze twee goed samengaan. Het zijn immers twee compleet tegenovergestelde sferen.

HOE ZIET EEN INDUSTRIEEL INTERIEUR ER UIT?

De basis van een industrieel interieur bestaat uit rauwe en authentieke materialen die samen een stoere sfeer vormen. Er wordt veel gebruik gemaakt van onbewerkte materialen zoals hout, staal, metaal, beton en leer. Bovendien is het kleurenpalet van een industrieel interieur aan de donkere kant. Veelvoorkomende kleuren zijn zwart, bruintinten en grijstinten in combinatie met een diepe accentkleur.


WAT IS EEN LANDELIJKE STIJL?

De landelijke stijl daarentegen is ruimtelijk en licht. Er is veel natuurlijke lichtinval en de basis is veelal wit in combinatie met taupe en houtkleur. De belangrijkste elementen in een landelijk interieur zijn warmte en gezelligheid. Het geheel straalt een zacht en uitnodigend gevoel uit. Meubels zijn gedetailleerd afgewerkt en er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende textielsoorten voor de aankleding van de ruimte.

Industrieel landelijk wonen

HOE KAN JE DAN LANDELIJK INDUSTRIEEL WONEN?

Maar als die twee stijlen zo extreem verschillend zijn, hoe kan je ze dan combineren? Ondanks de verschillen in het kleurenpalet, de sfeer en het materiaalgebruik zijn er zeker ook overeenkomsten te spotten tussen de twee stijlen. Zo zijn ze allebei erg ruim met veel lichtinval. Beide stijlen maken gebruik van hout en textiel als aankleding en tevens komen authentieke voorwerpen en accenten mooi tot hun recht in zowel een industrieel als een landelijk interieur. Wanneer al deze elementen worden meegenomen heb je al een prima basis neergezet voor het landelijk industrieel wonen.

Een voorbeeld van een landelijk industrieel interieur is een ruimte waarin een lichthouten vloer ligt. Er is één donkere accentmuur aanwezig en de andere muren zijn fris en wit. Er liggen veel zachte vloerkleden op de grond en de meubels zijn gemaakt van hout. De bank is een lichte stoffen variant aangekleed met veel kussens. Aan het plafond hangen zwarte industriële lampen en op de kastjes staan staaldraad accessoires. Tot slot hangen er zwarte frames met minimalistische posters aan de muren. Op deze posters staan quotes, geometrische vormen en andere creatieve prints afgebeeld. Deze ruimte combineert de elementen van zowel een industrieel als een landelijk interieur en creëert zo een stijlvolle samenhang. Je profiteert van de stoere uitstraling van de industriële stijl terwijl de woning er gezellig, warm en uitnodigend uit blijft zien dankzij de landelijke elementen.

meer weten over bruynzeel industrieel?