Kenmerken van een industriële inrichting
17 aug. 2018 - Bruynzeel

Kenmerken van een industriële inrichting

Een industriële inrichting ervaren we tegenwoordig niet alleen meer in gezellige koffietentjes en kantoren: ook in huis zien we deze trend steeds vaker terugkomen. De stoere uitstraling en robuuste materialen in combinatie met gepaste aankleding zorgen voor een authentieke sfeer. Droom jij van een mooie industriële inrichting in jouw woning? Wij delen de belangrijkste kenmerken en elementen van deze populaire stijl.

Wat is een industriële inrichting?

De industriële inrichting stijl is afgeleid van typische New Yorkse lofts. Deze zijn ontstaan toen men woonruimtes ging creëren in oude fabrieks- en pakhuispanden. De authentieke elementen van deze gebouwen, zoals de rauwe materialen, robuuste uitstraling en grote stalen ramen werden behouden. Een hedendaags industrieel interieur heeft de karakteristieke uitstraling van deze lofts, met een moderne twist. Ondanks dat lofts over het algemeen heel hoog en ruim zijn, wordt de industriële inrichting volop toegepast in allerlei typen woningen. Door middel van het juiste materiaalgebruik en een afgestemd kleurenpalet kan de industriële inrichting in elke ruimte worden toegepast. We lichten uit welke kenmerken de basis vormen van deze stijl, zodat ook jij de industriële sferen kunt introduceren in jouw woning.
Kenmerken industriële inrichting

De basis van een industriële inrichting

Om een industriële inrichting toe te passen in huis, dien je dit vanaf de basis op te bouwen. Het belangrijkste kenmerk van deze stijl is immers de authentieke en robuuste basis van de ruimte. Een aantal elementen die perfect in het straatje van industriële inrichting passen zijn onder andere: bakstenen muren, gietvloeren, (onbewerkt) hout, staal, beton en grote zwartstalen frames voor industriële deuren en ramen. Wanneer deze materialen terugkomen in de basis van de ruimte dan is de eerste en grootste stap al gezet. Er zijn tegenwoordig veel manieren om deze materialen toe te passen, zo is er bijvoorbeeld behang met een bakstenen of beton print. Bovendien liggen de winkels momenteel vol met meubels en aankleding geschikt voor een industriële inrichting.

Kenmerken industrieel interieur

Aankleding: meubels en accessoires

Zodra de basis is gecreëerd kan het inrichten en decoreren gaan beginnen. Kasten en tafels die perfect tot hun recht komen in een industriële inrichting bestaan veelal uit zwartstalen frames met onbewerkt houten bladen. Het kleurenpallet bestaat voornamelijk uit donkere en natuurlijke tinten, waaronder zwart, grijs, bruin, taupe en houtkleur. Deze ietwat sombere tinten kunnen tot leven worden gebracht middels rijke kleuren zoals diepblauw, mosterdgeel of grijsgroen. Introduceer deze kleuren op een subtiele manier door middel van accessoires, textiel of een accentmuur.

Industriële inrichting kenmerken

Een passende keuze voor banken en stoelen in een industriële inrichting is bruin leer. Dit draagt bij aan de authentieke sfeer. Aangezien het geheel nogal koel over kan komen dien je niet te vergeten om door middel van accessoires en textiel wat warmte en gezelligheid toe te voegen. In een industrieel interieur zien we veel vloerkleden, kussens, plaids en staaldraad accessoires in combinatie met grote robuuste lampen die warm licht geven.

Ben je op zoek naar aanvullende informatie over industriële inrichting? Kijk dan zeker even rond op Bruynzeel Industrieel.

meer weten over bruynzeel industrieel?