5 Tips om je interieur nieuw leven in te blazen
23 feb. 2018 - Bruynzeel

5 Tips om je interieur nieuw leven in te blazen

Of je nu een nieuwe woning hebt of gewoon bent uitgekeken op je interieur, we zijn allemaal wel eens toe aan een frisse wind in huis. Toch schrikt de hoeveelheid tijd, geld of moeite die geïnvesteerd wordt in de aanschaf van een nieuw interieur behoorlijk af. Een standaard nieuw likje verf op de muur kunnen we allemaal wel bedenken, maar gelukkig zijn er ook andere makkelijkere oplossingen om je ruimte weer wat nieuw leven in te blazen. Lees hieronder 5 tips om met kleine veranderingen een groots effect teweeg te brengen.

1.Go big or go home

Als we het hebben over een groots effect, hebben we het ook over groot materiaal. En dan bedoelen we met name de wanddecoratie in huis. Kies voor grotere kunstwerken aan de wand in plaats van de kleine vakantiekiekjes. Laat je niet afschrikken door de grootte, in sommige gevallen kan een groot kunstwerk de ruimte juist groter laten lijken. Ben je erg gehecht aan de foto’s of prenten die nu aan je wand hangen? Laat dan één van deze foto’s vergroten en inlijsten.
Wanddecoratie

Bron: Onekingslane

2. verberg je lijstwerk

Een groot kunstwerk in de kamer kan een ruimte groter laten lijken, maar een andere manier om een ruimte optisch te vergroten is door het lijstwerk te laten “verdwijnen”. Laat je plinten, deklijsten en deurkozijnen één worden met het interieur door deze dezelfde kleur te geven als de muur of de vloer. Kies bij een houten vloer voor houten plinten en deklatten in dezelfde kleurbehandeling als de vloer, om het oppervlak groter te laten lijken. Indien je de muurplinten liever laat opgaan in de muur, kun je kiezen voor gegronde plinten die je zelf kunt schilderen in een kleur naar wens. Ook deurkozijnen kun je op deze manier laten samenvloeien met de muur, waardoor de ruimte strakker en groter oogt.

Taatsdeur Bruynzeel

3. Pimp je deur

Niet alleen de kleur van je deurkozijn kan een impact maken, ook de kleur van de deur zelf kan een groot verschil maken in de sfeer van een kamer. Geef de deur een frisse nieuwe kleur, of maak van je deur een kunstwerkje op zich met de beprinte deuren van Bruynzeel. Is dit je allemaal net wat te heftig? Ook een nieuwe handgreep op de deur kan al een groot verschil maken.

Bruynzeel Studio

4. Word creatief met wat je al hebt

Een kleurrijk printje staat niet alleen leuk op je deur, het kan ook je meubilair flink opfrissen. Zit je huidige stoel veel te lekker en vind je een nieuw bankstel een te grote investering? Overweeg dan eens om je huidige banken en stoelen opnieuw te laten stofferen. Door zelf de stof uit te kiezen heb je een veel bredere keuze uit dessins voor je meubilair, en het is ook nog eens een stuk goedkoper dan een nieuw bankstel.

Stijl kasten

5. Go green

Een mooie nieuwe plant is een kunstwerk op zich. Hou hierbij de eerste tip in gedachten en kies voor een grote plant als statement piece in je interieur. Ben je niet zo van groen? Je kunt ook prima gedroogde takken met aardse kleuren gebruiken om nieuw leven in je ruimte te blazen. Lees voor meer informatie over het kiezen van de juiste plant voor jouw ruimte ook onze eerdere blog “Planten in huis”.

Bruynzeel duo plisse