HET MOOIE VAN HOUT. NU IN BRUYNZEEL LAMINAAT

Vind met de keuzehulp de vloer die perfect past bij jouw smaak en woonsituatie.

Ga naar keuzehulp
 

Nieuw laminaat
 VAN BRUYNZEEL

Met het laminaat van Bruynzeel heb je gegarandeerd een vloer met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alle laminaat vloeren met houtlook zijn voorzien van een voelbare houtstructuur waardoor ze bijna niet van écht hout te onderscheiden zijn. Meer op zoek naar een industriële woonstijl? Dan is ons trendy laminaat met betonlook misschien wel iets voor jou. Deze vloeren zijn net zoals alle andere laminaatvloeren van Bruynzeel geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming. Door de hoge slijtvastheid kunnen de vloeren bovendien goed tegen een stootje, en daar geloven wijzelf ook in. Daarom geven we minimaal 25 jaar garantie op al onze laminaatvloeren. Zo kan jij onbezorgd lekker je ding blijven doen. Goed geregeld toch?

Filter op

Bekijken als:  
6  Producten
Toon:
12 / 24

Laminaat vloeren van hoge kwaliteit

Wij hebben een ruim en divers aanbod aan laminaatvloeren van hoge kwaliteit. Ons laminaat heeft namelijk een zeer hoge slijtvastheid, waardoor je vloer ontzettend lang meegaat. Zelfs in een druk huishouden, wanneer het laminaat het zwaar te verduren krijgt, vangen onze vloeren alle klappen op zonder aan stijl, stabiliteit of structuur te verliezen. Met het laminaat van Bruynzeel geniet je dus onbezorgd van een prachtige laminaatvloer. Wist je dat onze laminaatvloeren ook nog eens erg makkelijk te reinigen zijn? Dankzij de betrouwbare toplaag die het vuil en een groot deel van het vocht buitenhoudt. Ons laminaat heeft een dikte van 7 of 8 mm, afhankelijk van de serie die je kiest. Hierdoor is je nieuwe vloer minder gevoelig voor beweging van de laminaat ondervloer of als gevolg van temperatuur- of luchtvochtigheidswisselingen.

Verschillende typen laminaat van Bruynzeel

Dankzij het ruime assortiment aan laminaat vind je bij Bruynzeel altijd een laminaatvloer die bij jouw interieur past. Met meer dan twintig verschillende dessins met voelbare houtstructuur is er altijd wel een kleur die matcht met de kleuren van jouw interieur. Van Waanzinnig Wit tot Brutaal Beton; met het laminaat van Bruynzeel geef je een ruimte een compleet nieuwe look die de sfeer in huis bepaalt. Breng licht in de ruimte met wit laminaat, of ga voor trendy visgraat laminaat voor een modern interieur. De laminaatvloeren zijn in vier series ingedeeld. Maak een keuze uit Origineel, Origineel plus, Waterbestendig en Extra breed waterbestendig. Benieuwd wat de verschillen zijn? We zetten de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje.

- Origineel

Het laminaat uit de Origineel serie van Bruynzeel is ontwikkeld om de optimale prijs-kwaliteitsverhouding te bieden. Dit 7 mm dikke laminaat heeft een hoge slijtvastheid en biedt alle kenmerken die je van ons gewend bent; betrouwbaar, eenvoudig te reinigen en een prachtige uitstraling. Alle laminaatvloeren uit deze serie zijn geschikt voor vloerverwarming.

- Origineel Plus

Dit laminaat heeft alles wat de Origineel serie ook te bieden heeft, maar dan net een beetje meer. In plaats van 7 mm is het Origineel plus laminaat 8 mm dik. Dit geeft je vloer een nog hogere slijtvastheid en is dus ideaal voor druk belopen ruimtes, zoals de woonkamer of gang. Hoewel Origineel plus laminaat een millimeter dikker is dan het Origineel laminaat, kun je een Origineel plus vloer zonder zorgen gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

- Waterbestendig laminaat

Geschikt voor alle ruimtes waar vocht een grote rol speelt: het Waterbestendig laminaat van Bruynzeel. Leg dit waterbestendige laminaat in je keuken, badkamer of andere ruimte waar de vloer regelmatig nat wordt. Dit laminaat is voorzien van een extra vochtwerende coating aan de naden, waardoor het laminaat geen vocht kan opzuigen en beschadigd raakt. Alhoewel het een waterbestendige vloer betreft, werkt de vloer wel door wisselingen in luchtvochtigheid en adviseren we om nooit de vloer in zijn geheel onder water te zetten.

- Extra breed waterbestendig laminaat

Het Extra breed waterbestendig laminaat van Bruynzeel biedt dezelfde voordelen als de waterbestendig serie, met het grote verschil dat de vloerdelen extra breed zijn. Waar de normale breedte 193 mm is, zijn de Extra Brede waterbestendige planken 244 mm breed. Deze extra brede planken creëren optisch ruimte. Je kiest dus voor deze serie als je een ruimtelijke uitstraling wenst waar vocht geen probleem vormt.

Laminaatvloer trends

Meer op zoek naar een industriële woonstijl? Dan zijn onze trendy laminaatvloeren met betonlook misschien wel iets voor jou. Deze vloeren zijn net zoals alle andere laminaatvloeren van Bruynzeel geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming. Door de hoge slijtvastheid kunnen de vloeren bovendien goed tegen een stootje, en daar geloven wijzelf ook in. Daarom geven we minimaal 25 jaar garantie op al onze laminaatvloeren. Zo kan jij onbezorgd lekker je ding blijven doen. Goed geregeld toch?

Waar laminaat kopen?

Wil je het laminaat van Bruynzeel kopen? Wat leuk dat je ook gaat ervaren hoe prettig een laminaatvloer van hoge kwaliteit is. Je kunt ons laminaat kopen bij een Gamma-filiaal bij jou in de buurt.

Meer weten over ons laminaat?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die het laminaat van Bruynzeel te bieden hebben? Hieronder vind je enkele vragen die ons vaak gesteld worden. Staat het antwoord dat je zoekt hier niet tussen? Bekijk dan de veelgestelde vragen op onze website voor meer informatie over deze duurzame vloeren. Of ga eens langs bij het Gamma-filiaal bij jou in de buurt.

---

Hoe leg je laminaat?

Een groot voordeel van laminaat is dat je dit type vloer eenvoudig zelf legt. Bij het leggen van een laminaatvloer hoef je namelijk geen bijzondere handelingen te verrichten. Je hoeft de planken alleen om maat te zagen, daarna kun je ze simpel in elkaar klikken dankzij het betrouwbare kliksysteem. Bekijk onze instructievideo’s om te zien hoe je laminaat zelf legt.

---

Welke ondervloer bij laminaat gebruiken?

Om de juiste ondervloer voor je laminaat te kiezen, is het belangrijk om te weten hoe de huidige ondervloer is opgebouwd. Bij een cementvloer volstaan foamplaten. Deze tussenvloer zorgt voor extra stabilisatie en voorkomt dat je laminaat gaat bewegen en er kieren tussen de vloerdelen ontstaan. Bij laminaat op de begane grond dien je altijd rekening te houden met vochtwering en warmte-isolatie. Kies een vochtwerende ondervloer of koop een vochtscherm als dit niet bij je ondervloer inbegrepen is. Ook is de geluidsisolatie een aandachtspunt bij een laminaatvloer. Woon je in een gehorig huis? Dan is een extra geluidsisolerende ondervloer geen overbodige luxe. In het geval van vloerverwarming zijn er speciale ondervloeren die je onder je laminaatvloer kunt plaatsen voor een optimale warmtegeleiding.

---

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Om uit te rekenen hoeveel laminaat je nodig hebt, moet je uitrekenen wat de oppervlakte van de ruimte is waar je laminaat wilt leggen. Door de lengte van de ruimte met de breedte te vermenigvuldigen kom je erachter wat de oppervlakte van de vloer wordt. Omdat een laminaatdeel nooit perfect van muur tot muur past, moet je deze op maat zagen. Hierdoor verlies je altijd stukken van je laminaat; dit noemen we zaagverlies. Bij een rechthoekige ruimte kun je rekenen op ongeveer 5% zaagverlies. Bij een ruimte met schuine hoeken komt het zaagverlies in de buurt van 10%.

---

Welk laminaat zal ik kiezen?

Welk laminaat je het beste kunt kiezen, hangt natuurlijk van jouw voorkeur en de ruimte waar je de vloer wilt leggen af. We adviseren om ons Origineel laminaat te gebruiken in ruimtes die niet intensief belopen worden, zoals slaapkamers. Wil je extra zekerheid dat je laminaat ook in een druk belopen ruimte lang meegaat? Dan raden we ons Origineel plus laminaat aan. Voor vochtige ruimtes, zoals keukens maar zeker badkamers, raden we het Waterbestendig of Extra breed waterbestendig laminaat aan. Kies een kleur die jou aanspreekt en die matcht met de andere elementen van je interieur. Voor advies kun je altijd contact met een verkooppunt opnemen of een staal opvragen, zodat je de verschillende kleuren kunt uitproberen.

---

Wat is laminaat precies?

Laminaat is een vloersoort die bestaat uit samengeperst plaatmateriaal van HDF (High Density Fibreboard), wat een dichtheid van 700 tot 800 kg per m3 heeft. Dit is echter maar een deel van laminaat, de zogenaamde basislaag of drager. De onderste laag is de contralaag, deze biedt de plank extra stabiliteit en voorkomt dat de plank kromtrekt. Daar bovenop wordt de laag HDF gelijmd. De laag daarbovenop is een decorlaag, dit is niets meer dan geprint design die de vloer kleur, stijl en textuur geeft. De eerste laag beschermt de rest van de plank tegen vocht en vuil. Bij sommige laminaatvloeren wordt ook een bepaalde structuur toegevoegd, waardoor je vloer nog meer op een echte houten vloer lijkt.