Mijn hor schiet terug, hoe kan ik de hor (af)stellen?

Bruynzeel verkoopt horren in allerlei soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een hor voor een draaikiepraam of hor voor een schuifpui: je vindt altijd een hor die bij jou woning en wensen past. Toch kan een hor soms terugschieten als je hem naar beneden laat. Dit is vaak een kwestie van een verminderde spanning in het veersysteem. Toch kun je dit probleem makkelijk zelf oplossen!

De hor weer goed afstellen

Horren zijn gebruiksobjecten. Dat betekent ook dat ze soms een mankement kunnen vertonen. Zeker wanneer we horren dagelijks gebruiken en neerlaten, met name in de zomer, is slijtage of een klein mankement onmogelijk te voorkomen. Als de hor terug omhoogschiet na het neerlaten, is dat vrijwel altijd een oorzaak van de spanning in de veer (rolhor) of in het koord (plisséhor). Ga dus sowieso even na wat voor hor je precies aan de kozijnen of buitenkant van je woning hebt hangen:

· Plisséhor: zowel de plisséhor voor je deur als voor je raam kun je altijd bijstellen als de hor gemonteerd is. Hiervoor is wel aan te raden om de bijgeleverde handleiding te raadplegen.

· Rolhor (S700): als je je rolhor geplaatst hebt, is het mogelijk om de spanning van de veren in de ‘rol’ aan te draaien via de veermotor. Hoe je dit doet wordt ook in de bijgeleverde handleiding uitgelegd.

Alles voor je hor

Kom je er bij het opnieuw afstellen van je hor of horonderdelen achter dat er iets kapot is gegaan in het mechaniek? Dan is het altijd nog mogelijk losse serviceonderdelen via onze website los bij te bestellen. Denk aan afsluitklepjes, extra lamellen of scharnieren voor je hor. Net als de andere producten van Bruynzeel is het vervangen en of ophangen van een hor een klusje wat je gemakkelijk zelf kunt doen.


Meer over onze producten

Wil je meer weten over onze producten en ben je benieuwd waar je ze kunt kopen? Je vindt ze in een van de vele verkooppunten van Bruynzeel. Zo vind je altijd een hor die bij jou en je woning past. Ook helpen de medewerkers van het verkooppunt je graag met vragen en passende adviezen.

Terug naar horren algemeen

Wat moet ik doen als ik per ongeluk mijn hor te kort heb afgezaagd?
Algemeen
Moet ik de complete hor vervangen als een klein gat in het horrengaas zit?
Algemeen
Welke garantie krijg ik op mijn Bruynzeel-hor?
Algemeen
Wat moet ik doen als ik de handleiding kwijt ben?
Algemeen
Waar kan ik een nieuw koord vinden voor de plissé hor?
Algemeen
Mijn hor schiet terug, waar kan dit allemaal aan liggen?
Algemeen
Kan ik losse onderdelen bestellen voor mijn hor?
Algemeen