Moet ik de complete hor vervangen als een klein gat in het horrengaas zit?

Vervelende insecten in je huis zijn een van de grootste ergernissen tijdens de zomerperiode. Horren zijn ideale hulpmiddelen om deze beestjes uit je huis te houden. Zo kun je ’s zomers toch lekker de ramen en deuren openzetten. Zo kun je toch genieten van frisse lucht in je huis. Misschien heb je al een hor van Bruynzeel of je bent van plan om er een aan te schaffen. Een goede investering! Maar wat doe ik als de hor kapot is? Moet ik de complete hor vervangen als er een klein gat in het horrengaas zit?

Gat in horrengaas

Montage en onderhoud

Voordat we ingaan op de reparatie van het horrengaas, beginnen we even bij het begin: de montage en het onderhoud van de hor. Om ervoor te zorgen dat je hor lang meegaat is de juiste montage en goed onderhoud heel belangrijk. Informatie over de montage van de horren vind je op onze website. Je vindt ze op de downloadpagina. Naast een goede montage is het verstandig om de hor zoveel mogelijk zand- en vuilvrij te houden. Is de hor toch vies geworden? Dan kun je de hor schoonmaken met water of met een zachte borstel of stofzuiger. Vervolgens droog je de onderdelen goed na met een droge doek.

Gat in horrengaas repareren

Een gat in het horrengaas is in sommige gevallen prima op te lossen. Als het gaatje in een onopvallende hoek van de hor zit, kun je het zelf met naald en draad repareren, maar dat is natuurlijk niet de mooiste oplossing. Heb je een vaste hor? Dan kun je het gaas gemakkelijk zelf vervangen. De bouwmarkten hebben losse gaasrollen te koop waarmee je dat kunt doen. Andere horren, zoals een rolhor of een plisséhor, kun je het best in zijn geheel vervangen als er een gat in het gaas zit.
Terug naar horren algemeen

Wat moet ik doen als ik per ongeluk mijn hor te kort heb afgezaagd?
Algemeen
Welke garantie krijg ik op mijn Bruynzeel-hor?
Algemeen
Wat moet ik doen als ik de handleiding kwijt ben?
Algemeen
Waar kan ik een nieuw koord vinden voor de plissé hor?
Algemeen
Mijn hor schiet terug, hoe kan ik de hor (af)stellen?
Algemeen
Mijn hor schiet terug, waar kan dit allemaal aan liggen?
Algemeen
Kan ik losse onderdelen bestellen voor mijn hor?
Algemeen