een hor voor draaikiepramen

Draaikiepramen zijn moderne en praktische ramen met een dubbele werking. Omdat deze ramen zowel open kunnen draaien als open kunnen kiepen is het belangrijk om een hor aan te schaffen die kan functioneren in combinatie met deze beide openingsmechanismen.


assortiment hor voor draaikiepramen bekijken

horren en kiep kantelramen

Voor draaikiepramen, ook wel kiep kantelramen genoemd, heeft Bruynzeel een speciaal ontworpen S500 inzethor beschikbaar. Dit type hor is geschikt voor zowel de kiep- als de draaiwerking van het draaikiepraam. Het raam blijft volledig bedienbaar zonder dat je de hor niet hoeft te verwijderen. Deze vaste hor is geschikt voor montage aan de buitenzijde van het raam, en kan zonder boring in het kozijn geplaatst worden. Let er hierbij wel op dat er nog voldoende ruimte voor de rand van het horprofiel is tussen het draaiende en het vaste deel van het kozijn. De hor is verkrijgbaar in verschillende standaardmaten. Indien je draaikiepraam afwijkt van deze standaardmaten, is de inzethor eenvoudig op maat te maken. Zo ben je altijd verzekerd van een hor voor het kiep kantelraam die perfect functioneert en perfect past.

Belangrijk om te vermelden is dat de S500 inzethor alleen te gebruiken is bij kunststof kozijnen. De hor voor een draaikiepraam kun je eenvoudig plaatsen als verwijderen in het voor – of najaar. Bij deze stijlvolle hor behoud je de luchtcirculatie, waardoor er voldoende frisse lucht de kamer binnenkomt. Daarnaast zorgt het ervoor dat het alle ongedierte buiten de deur houdt. 
Een andere optie is de S300 horgaas met klittenband. Dit type hor voor kiepkantelraam is geschikt voor zowel naar buiten - als naar binnen draaiende ramen en is eenvoudig op maat te maken.

Inzethor S500