DIY Maak je eigen bruisballen
21 jul. 2017 - Sanitair

DIY Maak je eigen bruisballen

Vandaag is de laatste dag van de vierdaagse in Nijmegen. Na zoveel kilometers te hebben gelopen is het natuurlijk tijd om de voeten lekker te verzorgen. Een voetenbadje met bruisbal helpt dan om de pijn te verzachten en heerlijk te ontspannen. Overigens is zo'n voetenbad ook een prima idee als je helemaal geen vierdaagse hebt gelopen, maar gewoon lekker wat me-time wil nemen. Lees vlug verder om te zien hoe je zo'n bruisbal zelf kunt maken.

benodigheden

Alle artikelen die je nodig hebt kun je online bestellen of kopen bij natuurwinkels.

  • 100 gram citroenzuur in poedervorm
  • 100 gram zuiveringszout/epsomzout
  • 100 gram kokosolie
  • 50 gram maïsmeel
  • Etherische olie
  • Kleurstof
  • Vormpjes


Bruisballen maken

Stap 1. Maak het basismengsel

Verwarm de kokosolie in een pan of in de magnetron totdat deze vloeibaar is. Doe het citroenzuur, zuiveringszout, maïsmeel, etherische olie en de kokosolie in een bakje en meng dit goed door elkaar tot één geheel. De textuur lijkt erg op dat van zandkoekjesdeeg.

Bruisballen

stap 2. kies de kleuren

Verdeel het mengsel over drie kleine glaasjes of bakjes en doe in elk glaasje een ander kleur kleurstof en meng het goed door elkaar. Verdeel en combineer vervolgens de mengsels in de vormpjes.
Bruisballen

stap 3. koel de bruisbalen

Zet vervolgens de bruisballen in de vriezer totdat de kokosolie weer hard is geworden. Haal ze uit de vormpjes en klaar!

Geniet van je bad

Bruisballen

Tip! Omdat kokosolie bij hogere temperatuur vloeibaar wordt, en vooral met het warme weer van de afgelopen dagen, kan je de bruisballen het beste bewaren in de vriezer of koelkast. Hou er dan wel rekening mee dat de bruisballen vocht uit de lucht onttrekken, dus de koelkast moet goed droog zijn. Zo niet, dan zwellen ze op en vallen ze uit elkaar.

Bron:
Wikihow