Zwart laminaat

Zwart laminaat is een nieuwe opvallende interieurtrend. Een donkere vloer geeft een luxueuze basis voor jouw woonstijl. Donkere vloeren worden steeds populairder, en dat is niet voor niets. Zwart is op kleurengebied een allemansvriend; het past bij vrijwel elke kleurstelling en komt erg luxueus tot uiting in vrijwel elke woonstijl. Wil je meer weten over de eigenschappen en verschillende keuzes ons zeer donkere of zelfs zwarte laminaatopties? Lees hieronder meer over de verschillen tussen kleuren en productspecificaties


zwart laminaat: eigenschappen en mogelijkheden

Laminaat is van nature onderhoudsvriendelijk maar reageert nog wel lichtelijk tussen vocht- en temperatuurverschillen. Alhoewel de vloer aanzienlijk minder werkt vergeleken met massief houten vloeren wordt toch geadviseerd hier voldoende rekening mee te houden bij het leggen. Door 1cm rondom de muren vrij te houden – welke je daarna afwerkt met plinten – heeft de vloer voldoende ruimte om te werken. Zwart laminaat is een veelgebruikte term voor zwarte of uiterst donkere laminaatvloeren. Vaak is er dus nog wel een houtmotief in te herkennen. Om het gevoel van een echt houten vloer mee te geven zijn er ook productspecificaties die hierbij helpen. Zo kan bijvoorbeeld een voelbare houtstructuur een houtreliëf oplichten bij strijklicht, nét zoals dat gebeurt bij echt hout. Daarnaast dragen vellingen rondom de planken ook bij aan het gevoel van echt hout; zo lijken de delen net massieve houtdelen die ambachtelijk tegen elkaar aan zijn gelegd.

hoe gebruik je jouw zwart laminaat?

Als je kiest voor zwart laminaat is het belangrijk om te kiezen voor een laminaatvloer met een hoge slijtklasse. Dit omdat de basis van veel laminaatsoorten gemaakt is van een soort houtpulp waardoor deze een kartonbruine kleur heeft. Na een aantal jaar intensief de vloer te hebben gebruikt kan er slijtage optreden, waardoor deze zichtbaar wordt aan het loopoppervlak. Dat is natuurlijk niet zo mooi. Gelukkig hebben de laminaatvloeren van Bruynzeel een hoge slijtvastheid waardoor dit niet zo snel zal gaan gebeuren. Zelfs zijn onze vloeren geschikt voor commercieel gebruik en hebben de vloeren minimaal 25 jaar garantie.

Verschillende legmanieren

Het laminaat van Bruynzeel is op verschillende manieren te leggen. Ga je voor een wildverband, zonder vast patroon, of toch liever voor een strakker verband waarbij de delen laminaat wel in een vast patroon liggen. Laminaat kan je overigens makkelijk zelf liggen. Wil je weten hoe? Bekijk dan hier de instructiefilm.

Zelf leggen

Al het laminaat uit het assortiment van Bruynzeel is gemakkelijk zelf te leggen. De planken worden aan elkaar bevestigd middels een handig kliksysteem waardoor het leggen van je nieuwe vloer een eitje wordt. Zorg ervoor dat de ondervloer of dekvloer geheel vlak, droog en schoon is voordat je gaat beginnen. Laminaat werkt weliswaar minder dan massief houten vloeren, maar reageert ook op vocht- en temperatuurverschillen. Hierom moet er ook 1cm rondom vrij worden gehouden tussen de muur en vloer. Wil je meer weten over hoe je een laminaatvloer legt? Bekijk onze instructievideo’s.

Te koop bij een verkooppunt bij jou in de buurt

Voor een levensechtere ervaring van de laminaatvloeren van Bruynzeel kan je bij een verkooppunt bij jou in de buurt terecht. Online zijn deze vloeren natuurlijk ook te verkrijgen. Ga hiervoor naar de website van het desbetreffende verkooppunt. Benieuwd of er een verkooppunt bij jou in de buurt is? Ontdek het hier.

Bruynzeel origineel Blij beton laminaat