V-groef laminaat

Wanneer je laminaat gaat leggen kom je onvermijdelijk voor een keuze: ga je voor v-groef laminaat of laminaat zonder v-groef? Het kan een lastige keuze zijn welke van deze twee types jij het mooiste vindt. Waar moet je uit kiezen? En wat zijn eigenlijk de verschillen? Hieronder leggen we dit graag aan je uit en lees je meer over het v-groef laminaat in het assortiment van Bruynzeel. Het laminaat van Bruynzeel is praktisch voor de doe-het-zelver en is heel eenvoudig te leggen middels een klikverbinding. Wil je weten hoe? Bekijk dan hier onze instructievideo.


Eigenschappen v-groef laminaat

De keuze voor laminaat met of zonder v-groef kan een lastige zijn. V-groef laminaat is standaardlaminaat, maar dan zitten er v-groeven tussen de planken. Ook hier is weer een onderverdeling. Ga je voor een 2-zijdig v-groef laminaat of voor een 4-zijdig. Het verschil hierin zit in het aantal groeven en de grootte van deze groeven. Bij de 2-zijdige variant loopt die slechts over de twee lange zijdes van de plank laminaat. Bij een 4-zijdige groef loopt de groef rondom alle zijdes.

Voordelen v-groef laminaat

Als je kiest voor een laminaatvloer met v-groef, lijken de stroken wat meer op echt houten planken. Dit komt omdat er een duidelijke onderverdeling tussen de planken zit in plaats van dat deze geheel vlak en naadloos op elkaar aansluiten. Dat kan natuurlijk erg mooi zijn, als het bijvoorbeeld een laminaatvloer met betonlook betreft. Maar bij plankenvloeren wordt een kleinere v-groef vaker mooi gevonden. Uiteindelijk is een vloerkeuze en specificaties een kwestie van smaak. Wil je weten welke laminaatvloeren van Bruynzeel allemaal een v-groef hebben? Bekijk dan hier ons assortiment.

Let hier op bij het leggen van een nieuwe laminaatvloer

Houd bij het leggen van laminaat met groeven wel rekening met een aantal punten. Het is handig om van tevoren een goed boodschappenlijstje samen te stellen waar dus niet alleen de vloer en ondervloer in zit, maar ook alle afwerkingen zoals rozetten of plinten bijvoorbeeld. Dat scheelt je ritjes naar de bouwmarkt. Benieuwd naar nog meer handige tips? Bekijk hier onze instructie video, dan weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan.

Waar kan ik laminaat kopen?

Het actuele assortiment laminaat van Bruynzeel zie je hier op onze website. Om het laminaat in levensechtere vorm te beleven adviseren we je om langs te gaan bij een van onze verkooppunten. Hier vind je alle verschillende type laminaten, maar ook professioneel advies van medewerkers. Twijfel je dus over hoe je laminaat moet aanleggen, welk gereedschap je nodig hebt en waar je nog meer op moet letten? Laat je in dat geval op weg helpen door de medewerkers van onze verkooppunten of bekijk de website voor meer informatie.


Bruynzeel v-groef laminaat