Houtlook laminaat

Ben je op zoek naar een uniek soort vloer? Dan is houtlook laminaat wellicht wat voor jou! Dit type laminaat doet niet onder voor een heuse parketvloer en past perfect in een rauw, stoer interieur. Houtlook vloeren hebben daarbij ook een economisch voordeel. Deze vloeren zijn vaker lager in aanschafprijs dan vloeren gemaakt van echt massief hout. En als de vloeren qua aanschaf op een soortgelijke investering zitten, is het alsnog een goede deal: omdat de vloeren over het algemeen minder onderhoud behoeven en ze door een hoge slijtvastheid langer meegaan.


Verras met houtlook laminaat

Omdat het de vloeren bijna niet van echt hout te onderscheiden is, is dat natuurlijk al een verrassende eigenschap. De laminaatvloeren van Bruynzeel met houtlook zijn daarnaast onderhoudsvriendelijk; je kan ze nat reinigen. Gebruik hiervoor echter wel een speciale laminaatreiniger, als hiervoor reguliere allesreiniger wordt gebruikt heb je kans op strepen als de vloer weer droog is. Een vloer met houtlook is eigenlijk in elke interieurstijl toepasbaar; ga je voor modern of voor landelijk? Industrieel of klassiek? Voor elke woonstijl is er een bijpassende laminaatvloer van Bruynzeel. Ben je benieuwd welke vloer het beste bij jouw smaak past? Ontdek het hier met onze vloeren keuzehulp.

Houtlook laminaat: een passend alternatief

Zoals eerder gezegd is het grootste voordeel van houtlook laminaat is dat het lang niet zo duur hoeft te zijn als een vloer van massief hout of parket, dan wel in aanschaf of in onderhoudsgedoe. Dit komt omdat laminaat wordt is opgemaakt uit verschillende lagen. De bovenste laag, ofwel toplaag, bestaat uit een opdruk met houtmotief en een sterke toplaag wat de hoge slijtvastheid gegarandeerd van de laminaatvloeren van Bruynzeel. De voelbare houtstructuur volgt bij het laminaat van Bruynzeel de houttekening, dus met strijklicht zie je een heus houtmotief in het reliëf. Doordat de toplaag een matte finish heeft, wordt het effect van écht hout, nog sterker versterkt. Anders dan bij parket of plankenvloer hoef je laminaat niet te boenen of in de was te zetten. Stofzuigen of even dweilen is al voldoende om de vloer schoon te maken. Vocht en vuil trekken niet in de vloer.

Een vloer voor de echte doe-het-zelver

De laminaatvloeren zijn eenvoudig te leggen middels een klikverbinding. Afhankelijk van het verkooppunt kunnen zij deze klus natuurlijk ook voor je uitvoeren. De vloeren worden geleverd met een duidelijke handleiding. Deze staat op de achterzijde van de doos. Let voordat je aan de slag gaat altijd wel even op de juiste afmeting en afwerking. Denk bijvoorbeeld aan de juiste plint die je bij je vloer wilt plaatsen. Dat scheelt je een ritje naar de bouwmarkt. Wil je weten wat voor benodigdheden er nog meer allemaal geadviseerd worden? Bekijk dat hier onze instructievideo voor wat handige tips en tricks.

Bekijk online, shop offline

Bruynzeel biedt een breed aanbod verschillende soorten laminaat aan. Bekijk gerust op onze website de verschillende vloeren met bijbehorende eigenschappen. Wil je het laminaat in het echt zien? Dat kan bij onze verkooppunten. Bekijk hier of er een bij jou in de buurt is. Tevens voorzien de medewerkers je graag van advies over de verschillende mogelijkheden binnen het assortiment en geven ze met plezier tips voor het leggen van een vloer. Ook is het mogelijk om de vloeren online te bestellen bij onze verkooppunten. Klik dan op de knop “koop online” geheel rechts op de productpagina van de laminaatvloer van jouw keuze.


Bruynzeel houtlook laminaat