Donker laminaat

Wil je van je huis een gezellige en comfortabele woonomgeving maken? Dan is het donker laminaat van Bruynzeel de ideale oplossing. Het donker laminaat van Bruynzeel is verkrijgbaar in verschillende stijlen. Zo hebben wij voor ieder type interieur een mooi, passend laminaat. Benieuwd naar onze producten en de eigenschappen? Lees hieronder meer over de eigenschappen van ons donkerbruin laminaat en laat je verrassen!


Wat is donker laminaat

Met donker laminaat bedoelen we laminaat in donkere kleuren. Het zegt dus niet zozeer iets over de gebruikte materialen. Laminaat wordt vervaardigd uit hout waarop een toplaag wordt gelijmd met daarop een opdruk. Ook zit er een reliëf in de vloeren waardoor het laminaat bijna niet van echt hout te onderscheiden is. De toplaag heeft een matte afwerking waardoor dit effect nog beter tot zijn recht komt. Bovendien zorgt deze opbouw ervoor dat de vloeren eenvoudig zijn in onderhoud en jarenlang meegaan. En daar geloven wijzelf ook in, daarom geven we maar liefst 35 jaar garantie.

Welke inrichting bij donker laminaat?

Zoals we hierboven schreven, zorgt de warme kleur van donker laminaat voor een gezellige en trendy vloer die bijdraagt aan sfeer in je woning. Of je donkerbruin laminaat nu in de keuken of in de woonkamer of slaapkamer legt: je hebt altijd het idee of je over écht hout loopt. Dit komt doordat ons laminaat nauwelijks van echt te onderscheiden is. Dit komt omdat de toplaag is voorzien van een matte coating, en omdat het reliëf de houttekening van de toplaag volgt. Donker laminaat blijft lang mooi, dankzij de onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Zo hoef je donkerbruin laminaat niet in de was te zetten of te boenen. Het donker laminaat van Bruynzeel valt ook goed te combineren met een moderne inrichting. Bijvoorbeeld in een interieur met strakke, witte muren of waar al natuurlijke materialen in voorkomen. Denk aan planten, mooie houten kasten of verschillende soorten metalen ornamenten.

Wat zijn de opties?

De donkere types van ons laminaat zijn anderzijds ook weer onder te verdelen in een aantal kleuren. Bij donker laminaat denken we natuurlijk al snel aan donkerbruin of donker eiken laminaat. Echter zijn er meerdere mogelijkheden: denk bijvoorbeeld aan moderne kleuren zoals beton of grijs. Misschien niet een optie die voor de hand ligt, maar grijs of zwart laminaat kunnen prima in een modern interieur gelegd worden. Ook in keukens of badkamers. Let hierbij altijd wel even op de waterbestendige eigenschappen. Tot slot is het ook mogelijk om vloerverwarming onder je laminaat te leggen. Altijd warme voeten? Dan is dat zeker het overwegen waard.

Bruynzeel laminaat kopen

Het laminaat van Bruynzeel koop je bij een van de vele verkooppunten in heel Nederland. Bekijk hier een handig overzicht voor een verkooppunt bij jou in de buurt is. De medewerkers hier helpen je hier graag met tips en advies om je laminaat te leggen. Want ook bij ons laminaat geldt: je kunt het eenvoudig en snel zelf leggen. Wil je weten hoe? Bekijk dan hier onze instructievideo.


Bruynzeel donker laminaat