Antraciet laminaat

Laminaat is nog altijd een veelgebruikte vloerbedekking. Dat komt door de populariteit en grote variëteit in kleuren zoals donkere of lichte kleuren als wit of antraciet laminaat. Hoewel grijs misschien niet meteen een voor de hand liggende kleur is, kan het eigenlijk op veel meer verschillende manieren toegepast worden in je woning dan je verwacht. Antraciet laminaat van een hoge kwaliteit vind je dan ook hier bij Bruynzeel. Benieuwd naar de mogelijkheden en eigenschappen van ons antraciet laminaat? Hieronder vertellen we je graag meer over dit stijlvolle en bijzondere type en waar je onze producten kunt kopen.


Antraciet laminaat kopen

Antraciet laminaat kenmerkt zich door een sterk natuurlijke look and feel. Dit komt doordat antraciet van zichzelf een ‘steenkleur’ heeft. Hierdoor lijkt het alsof je laminaat niet van hout is, maar bijna van een steensoort. Laminaat heeft echter een groot voordeel: het is vele malen goedkoper dan een vloer van natuursteen of gietbeton. Antraciet laminaat is dankzij de donkere kleur uitermate geschikt voor de wat meer modernere interieurs in zowel woon- en badkamers of keukens. Met name designmeubels, strakke ornamenten en strakke, witte muren passen goed bij dit type laminaat. Afhankelijk van je voorkeur is antraciet laminaat verkrijgbaar als planken of tegelvorm. In het laatste geval zal het idee over een stenen vloer te lopen een stuk groter worden.

Eigenschappen antraciet laminaat

Hoewel laminaat in principe grotendeels van hout is en hier ook veel van wegheeft, zijn er wel een aantal eigenschappen die ook antraciet laminaat anders maken. Laminaat met antraciet houtlook van een goede kwaliteit heeft vaak als toplaag een fotoprint, met daarin een reliëf. Daarnaast zijn er ook betonlook laminaatvloeren. Het grote voordeel van laminaat is het onderhoud. Een massief houten vloer of parket dient een aantal keer geboend te worden om lang mee te gaan. Laminaat gaat zo’n 25 tot 30 jaar mee en vraagt nauwelijks onderhoud. Wat betreft dat onderhoud: met antraciet laminaat in de keuken heb je een vloer die makkelijk schoon te maken is. Anders dan bij parket of hout, trekken vlekken nauwelijks in de vloer.

Laminaat leggen

Onze producten zijn geschikt voor de doe-het-zelver. Dat betekent dat ook ons laminaat makkelijk zelf te leggen is. Let bij het leggen natuurlijk altijd wel op een paar zaken: is de ondergrond onder het laminaat mooi vlak? Gebruik je het juiste gereedschap? En, ook niet geheel onbelangrijk, zorg ervoor dat je weet hoeveel vierkante meters je nodig hebt. Wil je weten hoe je laminaatvloeren legt? Bekijk dan hier de instructievideo.

Te koop bij de Bruynzeel-verkooppunten

Het laminaat van Bruynzeel kun je online vinden, en als je een levensechte ervaring wilt kan je een bezoek brengen aan een van onze verkooppunten. Wil je weten of er een verkooppunt bij jou in de buurt is? Kijk dan hier.


Bruynzeel antraciet laminaat