Wanneer kan ik op laminaat lopen?

De populariteit van laminaat blijkt lastig te temmen: nog altijd is het voor velen een praktische soort vloer. Redelijk goedkoop, van hoge kwaliteit en makkelijk schoon te houden. Laminaat is makkelijk aan te leggen en is daardoor geschikt voor de echte doe-het-zelver. Binnen een dag heb je je nieuwe vloer al aangelegd en kun je er zelfs al over lopen. Meer weten? Hieronder vertellen we meer over de eigenschappen van ons laminaat.

Lopen na aanleg

Wanneer je je nieuwe laminaatvloer hebt gelegd kun je er gelijk op lopen. Je hoeft een laminaatvloer niet eerst te behandelen met was of olie, maar je kunt meteen verdergaan met het (her)inrichten van de ruimte. Een vloer van laminaat zal altijd werken, hiermee wordt het uitzetten en krimpen van het hout bedoeld. Het werken van hout ontstaat bij temperatuurswisselingen in je woning. Deze wisselingen kunnen ontstaan door tocht, een te hoge verwarming of het ophopen van vocht in je vloerdelen. Wil je de werking van je laminaat beperken? Laat je vloerdelen dan altijd 48 uur acclimatiseren na aanschaf. Ook dien je altijd 1,3 tot 1,5 millimeter tussen je vloer en muur aan te houden zodat de vloerdelen ruimte hebben om te kunnen werken.

Je laminaatvloer afwerken

Een laminaatvloer kun je netjes afwerken door boven de randen van het laminaat plinten te plaatsen. Deze plinten dekken de ruimte tussen laminaat en muur af en geven je muur en vloer een strakke, nette afwerking. Een plint kun je eventueel later nog altijd bevestigen. Het valt zelfs aan te raden om de plinten pas later te plaatsen, zodat je laminaatvloer kan wennen aan de temperatuur in de ruimte.

Laminaat van Bruynzeel

Het laminaat van Bruynzeel kenmerkt zich door een breed scala aan verschillende afwerkingen, kleuren en designs. Ons laminaat is van een hoge kwaliteit en uitgebreid gekeurd. De producten van Bruynzeel worden speciaal ontwikkeld voor de doe-het-zelver. Zo ook ons laminaat dat eenvoudig zelf te leggen is. De pakketten worden dan ook voorzien van een handige legwijzer. Meer weten? Raadpleeg ons online assortiment of vraag naar meer informatie bij een van de verkooppunten van Bruynzeel Home Products.Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?
Assortiment
Is laminaat geluiddempend?
Assortiment
Welke soorten laminaat heeft Bruynzeel?
Assortiment