Hoe dik moet laminaat zijn?

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende diktes. En dat heeft een goede reden. Niet alle kamers in je huis hebben laminaat met dezelfde dikte nodig. Dit is namelijk afhankelijk van hoe intensief de kamer gebruikt wordt. Een vloer waar veel op gelopen wordt, moet dikker zijn dan een vloer waar nauwelijks op gelopen wordt. Benieuwd hoe dik het laminaat in jouw huis moet zijn? Je leest het hier.

Hoe dik moet laminaat in weinig belopen ruimtes zijn?

In ruimtes die weinig belopen worden is laminaat van 7mm dik voldoende. Een laminaatvloer van deze dikte biedt voldoende stevigheid voor in de slaapkamer, werkkamer en op zolder. Hoewel dikkere vloeren vaak duurder zijn, betekent dit niet dat dikkere laminaatvloeren altijd de betere keuze zijn. De kwaliteit van laminaat is vooral afhankelijk van de sterkte van de toplaag. Het Origineel laminaat van Bruynzeel is 7mm dik.

Doe dik moet laminaat in druk belopen ruimtes zijn?

Voor druk belopen ruimtes is laminaat vanaf 8mm geschikt. Een millimeter verschil lijkt misschien niet zo groot, maar is zeker wel merkbaar. We raden dan ook aan om voor laminaat van 8mm te kiezen voor vloeren in de woonkamer, hal en keuken. Dit dikkere laminaat zorgt voor minder contactgeluid en bied nog meer stevigheid dan laminaat van 7mm. Het Origineel Plus laminaat van Bruynzeel is 8mm dik.

Is dikker altijd beter?

Wanneer je online naar laminaat zoekt kom je mogelijk vloeren met een dikte van wel 12mm tegen. Laminaat van deze dikte biedt echter geen meerwaarde voor gebruik in huis en is bedoeld voor vloeren in kantoor- en winkelruimtes. Bovendien is de dikte van laminaat slechts één van vele factoren die bepaalt welk laminaat beter is. De kwaliteit van de toplaag is minstens zo belangrijk.

Dikte van laminaat per ruimte

Wil je weten hoe dik het laminaat in een bepaalde ruimte moet zijn? Hieronder vind je ons advies per ruimte. Let erop dat de verschillende diktes mogelijk voor hoogteverschillen kunnen zorgen die zichtbaar worden op de grens tussen twee ruimtes. Met een overgangsprofiel kun je dit kleine verschil subtiel wegwerken.

8mm dik laminaat

  • Woonkamer
  • Keuken
  • Gang of hal

7mm dik laminaat

  • Slaapkamer
  • Zolder