Wat is een kolomkast?

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe badkamerinrichting en wil je graag weten wat een kolomkast is? Kolomkasten zijn precies wat de naam al aangeeft. De kasten hebben de vorm van een kolom. Ze worden ook wel hoge badkamerkast genoemd. Het zijn slanke badkamerkasten die dankzij de ruime hoogte toch een zee aan extra opbergruimte bieden. De hoge, slanke vorm van kolomkasten zorgt ervoor dat een kolomkast ook in kleinere badkamers te plaatsen is. Heb je meer ruimte? Dan staat het mooi om meerder kolomkasten te plaatsen. Bijvoorbeeld één aan elke kant van het badkamermeubel.

Wat is een kolomkast

Veel soorten kolomkasten

Bruynzeel brengt diverse badkamermeubelseries uit. Elk met een eigen sfeer. Elke serie is leverbaar in diverse kleurstellingen. Samen zorgt dit voor heel veel mogelijkheden. Binnen elke serie zijn bijpassende kolomkasten leverbaar. Deze zijn uitgevoerd met glazen legelementen die je naar eigen voorkeur in de kast kunt plaatsen. De kastdeuren zijn, afhankelijk van de serie van je keus, met greep of greeploos leverbaar. Wat alle Bruynzeel kolomkasten gemeen hebben zijn verstelbare scharnieren met een geïntegreerd softclose sluitingsmechanisme. Dit zorgt voor een dempende sluiting van de kolomkastdeur.

Met greep of greeploos?

Een badkamerkolomkast zorgt voor extra veel opbergruimte. Doordat de kast wordt gesloten met een deur verdwijnen potjes, flessen, tubes, handdoeken en andere badkamerspulletjes netjes uit zicht. Dit zorgt voor rust in de badkamer. De deuren zijn links- of rechtsdraaiend te monteren. Gaat je voorkeur uit naar een deur met handgreep, dan heeft Bruynzeel deze in mooi vormgegeven designs. Gaat je voorkeur uit naar een glad en strak design en gemak bij het schoonmaken van de badkamer? Dan passen greeploze kolomkasten bij jouw badkamerinrichting.

Zwevende kolomkast voor de badkamer

Op de Heros kolomkast na, worden Bruynzeel kolomkasten zwevend geplaatst. Zwevende kolomkasten hebben een groot voordeel ten opzichte van staande kolomkasten. Zwevende plaatsing zorgt voor een ruimtelijk effect omdat het vloeroppervlak zichtbaar blijft. Dat de vloer vrij blijft maakt ook het schoonmaken van de badkamervloer eenvoudiger. Daarnaast hoef je met een zwevende ophanging niet bang te zijn voor blootstelling aan vocht via de vloer.

Hoe hoog je de kolomkasten wilt (laten) plaatsen is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de plaatsing van overige badkamermeubels. Het staat mooi als de kolomkast aan de bovenzijde één lijn vormt met de bovenzijde van overige badkamermeubels, bijvoorbeeld de spiegelkast. Wil je meer weten over Bruynzeel badkamermeubels? Kijk dan of je vraag in een van onze andere blogs beantwoord wordt. Staat je vraag er niet bij, schroom dan niet om contact op te nemen met je Bruynzeeldealer voor meer informatie.

Terug naar sanitair algemeen

Kan ik als consument rechtstreeks bij Bruynzeel kopen?
Assortiment
Krijg ik korting als ik een complete badkamer van Bruynzeel bestel?
Assortiment
Wat is de levertermijn van een artikel?
Assortiment
Welke producten kan ik op maat bestellen?
Assortiment
Bestaan er extra accessoires zoals bijvoorbeeld hoekjes voor de badkamer?
Assortiment
Hoe maak ik mijn badkamervloer schoon?
Assortiment
Een moderne badkamer: wat zijn de opties?
Assortiment
Hoe maak ik mijn badkamer schoon?
Assortiment
Wat zijn mogelijkheden voor maatwerk in de badkamer?
Assortiment
Badkamer renoveren: waar begin ik?
Assortiment
Welk sanitair kan ik zelf aanleggen?
Assortiment
Wat zijn de stijlvolle sanitairopties voor mijn toilet?
Assortiment
Wat zijn trends en ontwikkelingen voor sanitair?
Assortiment
Hoe houd ik Bruynzeel sanitair schoon?
Assortiment