Waar moet een hor aan voldoen?

Ben je van plan om nieuwe horren te plaatsen? Bij Bruynzeel vind je een groot aanbod verschillende horren die geschikt zijn voor de meest gangbare deuren. Of dit nu je buitendeuren zijn, tuindeur of je dubbele terrasdeuren: met onze horren kun je alle kanten uit. Wanneer je een hor gaat kopen is het echter wel belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. In dit blog leggen we dat graag aan je uit.

Bescherming

Horren hebben doorgaans een primair doel: ongedierte zoals vliegen en muggen tegenhouden, terwijl de deur openstaat en je je huis tijdens warme dagen kunt luchten. Ook zijn er horren in ons assortiment waarvan het gaas zulke kleine gaten heeft, zodat ook pollen er niet doorheen kunnen. Deze horren zijn uitermate geschikt voor mensen met een hooikoortsallergie. Toch is die bescherming ook tweeledig. Wil je een goede bescherming voor je hor? Dan heb je met onze rolhorren (opgerold in een aluminium cassette) een beschermde hor die in ieder jaargetijde gewoon buiten kan blijven hangen.

Handig te monteren én te gebruiken

Net als andere producten van Bruynzeel zijn onze horren geschikt voor de doe-het-zelver en worden speciaal op maat gemaakt voor je woning. Belangrijk daarbij is de combinatie van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Daarom zijn horren uitgerust met soepele rails waarmee je de horren eenvoudig opent en weer sluit.

Kwaliteit materiaal

Horren, zeker als ze buiten worden geplaatst, moeten tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Regen en wind, maar ook het felle zonlicht. Daarom vind je in onze collectie horren van de stevigste materialen. Van de cassette tot de hor zelf: met onze horren heb je een stevige bescherming tegen ongedierte die zeker tien jaar meegaat. Voorzien van alle mogelijke RAL-kleuren heb je bovendien een hor die aansluit op de rest van je kozijnen en deuren.

Onze horren kopen

De horren van Bruynzeel koop je bij de betere bouwmarkten en doe-het-zelfzaken. Deze verkooppunten zijn altijd wel bij jou in de buurt te vinden. Zeker als het gaat om maatwerk of speciale lengte en afmetingen van je horren is het belangrijk om de juiste maten van tevoren op te nemen. Zo weet je precies hoe groot of breed je hor moet zijn.

Terug naar horren algemeen