Hoe kan ik mijn hor het beste schoonmaken?

Of je nu een hor aan de buitenkant of binnenkant van je raam of deur hebt hangen: na verloop van tijd blijft er het nodige stof en vuil achter in het horgaas. Je horren regelmatig schoonhouden is daarom belangrijk. Niet alleen om ze schoon te houden, maar ook om de slijtage door de elementen tegen te gaan. In dit blog vertellen we je meer over het schoonmaken van je Bruynzeel-horren.

Horren schoonmaken: zo doe je dat

Houd de bewegende delen en de profielen waar de hor langs glijdt of schuift vrij van vuil en zand. Dat kun je met een zachte borstel of de stofzuiger verwijderen. Is het vuil aangekoekt, dan kun je lauw water gebruiken met een sopje. Pas wel op met zeep, sommige onderdelen kunnen daarvan verkleuren. Gebruik dan ook nooit te veel zeep als je je horren schoonmaakt. Droog na het schoonmaken de onderdelen grondig. Water dat achterblijft kan, zeker in het geval van horren voor binnen, schadelijk zijn.


Horren controleren

Horren die aan de buitenkant van je huis worden geplaatst hebben vrij weinig onderhoud nodig. Wel is het verstandig om ze regelmatig te controleren, evenals de horren binnen. Zeker als je ze in de lente of zomer weer gebruikt, raden we aan om alles even na te lopen. Denk aan punten als: Werkt het mechanisme nog? Sluit de hor nog goed? Zijn er eventuele beschadigingen aan het gaas of de cassette?

Goed om te weten: blijkt er een onderdeel toch kapot te zijn? Dan is het altijd mogelijk om losse onderdelen te bestellen. Rollers, horgaas, maar ook scharnieren: met een paar drukken op de knop bestel je deze serviceonderdelen via onze website.

Meer weten over onze producten

Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment horren? Bekijk dan onze website en bezoek vervolgens een van de verschillende Bruynzeel-verkooppunten om je horren te kopen. Je kunt deze namelijk niet online bestellen. Ben je dan ook op zoek naar een specifieke hor of ander product, laat het dan altijd even weten aan het desbetreffende verkooppunt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Terug naar horren algemeen

Hoe zorg ik dat mijn hor het langst meegaat?
Onderhoud