Wat is het verschil tussen raam- en deurhorren?

Uiteraard zit er een verschil tussen raam- en deurhorren: deurhorren zijn een stuk groter dan raamhorren. Maar toch is dat niet het enige verschil. Want wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe hor voor je raam of deur, kun je beter een hor aanschaffen die aansluit bij je deur of raam. Niet voor niets zijn onze horren vaak een kwestie van maatwerk. In dit artikel geven we je graag enkele tips voor je nieuwe hor voor een raam of deur.

Manier van openen

Naast hun grootte onderscheiden raam- en deurhorren zich door de manier van openen. Een aantal horren zijn er echter zowel voor een raam als deur. Ook zijn er horren die juist alleen voor deuren en ramen beschikbaar zijn. De manier van openen per hor verschilt dus. Een goed voorbeeld is de hor voor draaikiepramen, een raam dat zowel draaiend als ‘kiepend’ opengaat. Omdat deuren niet kunnen tuimelen, hoef je daar bij de aanschaf van je nieuwe hor dus ook geen rekening mee te houden. Dubbele schuifdeuren zijn daar weer een uitzondering op, deze deuren schuiven in elkaar of in de muur. Hiervoor heb je de speciale lamellenhor of plissé hor, die als een harmonica in elkaar vouwen als je de deur opent of sluit.

Vaste horren voor deuren

Horren voor het raam kun je in de kozijnen vastzetten of, de iets luxere variant, met het raam mee opendraaien. Regelmatig krijgen we de vraag of dit bij deuren ook het geval is. Het antwoord op die vraag is ja: ook vaste horren kun je op deuren plaatsen. Hierdoor heb je een deur voorzien van een hor die met de deur mee opent en sluit. Een vaste hor kun je daarentegen het gehele jaar door laten hangen en is eenvoudig om schoon te maken en te onderhouden.

Meer weten over horren

Wil je meer weten over horren in het algemeen of heb je een specifiek model in gedachten? Schroom dan zeker niet om een van onze verkooppunten te bezoeken en je vraag daar aan een van de medewerkers te stellen. Tevens kun je hier terecht om de hor die je op het oog hebt op maat te laten maken.Terug naar horren algemeen

Welke horren zijn het beste voor huisdieren?
Assortiment
Wat is de beste hor voor een winderige plek?
Assortiment
Bestaat er een kindersluiting voor horren?
Assortiment
Welke horren kan ik voor de winter makkelijk weghalen?
Assortiment
Heeft Bruynzeel horren met zonwerend gaas?
Assortiment
Waar let ik op bij het kopen van horren?
Assortiment
Welke horren zijn het meest geschikt voor kinderen?
Assortiment
Hoe kies ik een hor?
Assortiment
In welke kleuren zijn de horren beschikbaar?
Assortiment
Waar kan ik Bruynzeel horren kopen?
Assortiment
Welke materialen gebruikt Bruynzeel voor de horren?
Assortiment
Waar kan ik los gaas kopen voor mijn hor?
Assortiment
Horren voor een kiepraam?
Assortiment
Zijn er ook horren voor ronde ramen?
Assortiment
Heeft Bruynzeel ook elektrische horren?
Assortiment