Visgraat vloer

De natuurlijke schoonheid van visgraat parket zorgt direct voor een aangenaam en welkom thuisgevoel. Dankzij de vele kleurnuances van Bruynzeel eiken parket vloeren blijft u in uw keus absoluut niet beperkt tot een klassieke uitstraling van de vloer. Visgraat parket vloeren zijn vloeren van vandaag.

Visgraat vloer

De visgraat vloer is een van de oudste manieren van parketvloer leggen. De geschiedenis gaat terug tot naar de huizen van adellijke families in de 16e en 17e eeuw. Nog altijd vindt je in veel Franse huizen dit type vloer terug, waar de visgraat vloer nooit anders is gezien als tijdloos en elegant. In Nederland werd de klassieke charme van de visgraat een vloer een tijdje geassocieerd met ‘deftig en conservatief’, maar die tijd is voorbij. Sinds een aantal jaren is de visgraat vloer opnieuw een zeer geliefde vloer. En terecht. Visgraat vloeren gelegd in slanke, korte stroken behouden van hun klassieke charme. Gelijktijdig is de visgraat vloer volwassen geworden en is in tal van kleurnuances, in verschillende breedtes en afwerkingen en in verschillende lengtematen verkrijgbaar.

Van chocobruin tot anijs wit

Bruynzeel heeft een groot assortiment visgraat vloeren, uitgebracht in de breedtematen 13 en 18 centimeter. Al onze visgraat vloeren zijn gemaakt van eikenhout. Val je voor een rustige visgraat vloer, dan is kwaliteitsklasse 1 Bis uw type vloer. Binnen deze kwaliteitsklasse valt hout met geen of kleine noesten. Dit zorgt voor een rustige uitstraling van de houten vloer. Wil je een rustieker effect dan zijn grotere noesten of natuurlijke verkleuringen van ringen en nerven van meerwaarde. Ook deze vind je in ons assortiment. Als afwerking kan gekozen worden voor geschuurd, geborsteld of ‘oud hout’. Met een bewerking van de planken wordt de levendigheid van het natuurproduct extra benadrukt. Al deze variaties zijn leverbaar in diverse kleurnuances van donker ‘Choco’ via ‘Nootmuskaat’ naar de lichte tint ‘Anijs’.

Jouw vloer wordt gelegd

Wanneer je kiest voor de mooie uitstraling van een eiken Bruynzeelvisgraat vloer hoeft u geen angst te hebben voor een ingewikkelde en tijdrovende legproces. Alle Bruynzeel vloeren koopt u inclusief het vakkundig laten leggen van de vloer door onze parketteurs. Onze prijzen zijn inclusief inmeten, leggen en vervoerskosten. De vloer die je koopt bestaat uit stroken met mes en groef verbinding. De stroken zijn opgebouwd uit een houten onderlaag en een 4 mm dikke toplaag met daartussen een houtlaag. De lagen worden onderling dusdanig verlijmt dat krimpen en uitzetten nauwelijks nog mogelijk is. Dit betekent dat uw vloer onder verschillende temperatuur- en luchtvochtigheidcondities stak en naadloos blijft presteren. De dikte van de toplaag zorgt ervoor u de vloer voor een opfrisbeurt nog eens kunt (laten) schuren. Met een visgraat vloer van Bruynzeel koop je een houten vloer die jaar na jaar zijn charme en klasse blijft behouden.

Visgraat vloer
Visgraat vloer