Parket

Parket is een brede verzamelnaam waaronder meerdere type houten vloeren vallen. De Bruynzeel parket collectie biedt een ruime keus aan kleuren en verschillende type afwerkingen. Moderne bewerkingsmethoden zorgen ervoor gezorgd dat uw Bruynzeel parket nagenoeg niet krimpt. Al onze vloeren zijn gemaakt van 1 Bis eiken en hebben een slijtvaste toplaag. En zo zijn er nog wel meer goede redenen om te kiezen voor parket van Bruynzeel.

Massief parket en meerlaags parket

Het Bruynzeel assortiment bestaat uit parket van Hollands hout, visgraatparket en brede houten vloerdelen. Vroeger bestonden houten vloeren uitsluitend uit massief houten planken. Tegenwoordig wordt vooral gekozen voor meerlaags parket vanwege een aantal sterke eigenschappen. Meerlaags parket bestaat uit een onderlaag, tussenlagen en een toplaag die ten opzichte van elkaar telkens in tegengestelde krimp- en trekkracht worden verlijmd. Dit heeft als groot voordeel dat de werking, een natuurlijk verschijnsel van natuurproduct hout, wordt gereduceerd tot praktisch nul. De toplaag bestaat uit afgelakt eikenhout waardoor optisch dezelfde mooie uitstraling ontstaat als van een massief eiken vloer.

Parket van brede houten vloerdelen

De eikenhouten parketvloeren van Bruynzeel hebben een geschuurd, geborsteld of ‘verouderde’ toplaag waardoor er voor elke smaak en bij elke woontrend een passende vloer te vinden is. Heel trots zijn we op onze parketvloeren van Hollands hout. Naast Amerikaans en Europees eiken kunt u dus ook kiezen voor eiken van eigen bodem. Hout uit Nederlandse natuurgebieden worden net als al ons eiken duurzaam geoogst. Wat al onze parketvloeren, ongeacht afwerking, kleur of afkomst met elkaar gemeen hebben is dat ze vallen onder de kwaliteitsnorm 1 Bis. Alleen gezond hout, dat geen of zeer kleine noesten heeft kan de 1 Bis kwalificatie verkrijgen. Dit type hout zorgt voor vloeren met een rustig uiterlijk.

Hoe wordt parket gelegd?

Parketvloeren worden zwevend of volledig verlijmd aan de ondergrond gelegd. Dit wil niet zeggen dat een zwevende parketvloer los op de grond ligt. Bij zwevend parket leggen wordt het parket aangebracht op een ondervloer die op de ondergrond wordt aangebracht. De meeste parketvloeren zijn voorzien van een zogenaamde mes en groef verbinding waardoor de delen in elkaar schuiven. Deze verbindingen kunnen versterkt worden door ze te verlijmen. De prijs van Bruynzeel parketvloeren zijn altijd inclusief leggen. In de meeste gevallen leggen onze vakmensen uw vloer in één dag. Het voordeel van parket is dat de houten delen kant-en-klaar gelakt of geolied en perfect afgewerkt af fabriek komen. Eenmaal gelegd zijn ze direct klaar om te belopen.

Een Bruynzeel vloer moet kunnen voldoen aan zeer hoge eisen. De vloer mag niet werken bij luchtvochtigheids- of temperatuurverschillen en de toplaag moet slijtvast zijn. Bruynzeel werkt uitsluitend met eikenhout, en dit moet van excellente kwaliteit. Wilt u zelf ook van de voordelen van een hoogwaardige Bruynzeel parketvloer genieten, laat u dan inspireren door een bezoek te brengen aan een van onze verkooppunten. Ook kunt u online heel eenvoudig vast een gratis sample aanvragen van de parketvloeren die u het meest aanspreken.

Parket
Parket eigen eiken