Houtsoorten

Elke houtsoort heeft weer zijn eigen kleur, structuur en kenmerken. Voor ons huidige assortiment gebruiken we met name eiken voor de vloeren en in sommige gevallen biezen van wengé. Voor projecten gebruiken we in sommige gevallen andere houtsoorten.

Eiken

Een eiken parketvloer is bijna altijd goed. Het is duurzaam en heeft een luxe en neutrale uitstraling. Dat betekent dat je met de inrichting nog alle kanten op kunt. Oud eiken heeft een warme, bruine kleur. Het is harder dan de meeste houtsoorten, het heeft een zeer herkenbare nerfstructuur en het is al eeuwen een van de meest populaire houtsoorten voor vloeren.

Afzelia

Afzelia is in de kern donkergeel tot roodbruin. Het hout eromheen is bleekgeel. Het heeft een zeer mooie vlamtekening en warme kleurschakeringen. Door de warme tint en kleurontwikkeling is afzelia erg populair. De kleur wordt na enige jaren warmer, maar nooit te donker.

Maple

Maple is een van de lichtste houtsoorten, de kleur is bijna wit. Het hout heeft van nature een mooie zachte glans. Bruynzeel gebruikt uitsluitend Canadees maple. Deze soort is harder dan de Europese esdoorn of ahorn. Maple wordt vanwege de taaiheid en elasticiteit veel gebruikt voor sportvloeren.

Wengé

Wengé is bruin, bijna zwart. Het is een van de donkerste en zwaarste houtsoorten die wij kennen. Wengé-boomstammen zinken in het water, zo zwaar is hout. Door de structuur is een wengé-vloer altijd levendig. Er kunnen hier en daar witte kalksporen voorkomen. De soort is ook bekend van Afrikaans houtsnijwerk.
Houten vloer