Houten vloer leggen

Wij ontzorgen jou graag en bieden daarom de service om een houten vloer te leggen terwijl jij lekker ontspannen kan genieten van je aankoop. Het leggen van een houten vloer vergt immers ervaring en vakmanschap, dus om je te verzekeren van een hoogwaardige kwaliteit kunt u voor de legservice van Bruynzeel kiezen. De prijzen genoemd op onze website zijn inclusief onze inmeet- en legservice zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Jouw mooie nieuwe vloer

Het is eindelijk zover dat je een prachtige vloer hebt uitgezocht. Dan wil je natuurlijk wel dat deze goed gelegd wordt zodat je er lang van kan genieten. Het leggen van een houten vloer eist vakmanschap en nauwkeurigheid; wanneer dit niet goed wordt gedaan kan het resulteren in vroegtijdige slijtage of misschien wel piepende of loszittende houten planken. Tevens kan de werking van het hout elk slordigheidje na verloop van tijd verergeren. Daarom vinden wij het belangrijk dat een houten vloer goed wordt gelegd, zodat zelfs de werking van het hout en intensief gebruik geen oneffenheden kan veroorzaken.

Er zijn twee legwijzen voor houten vloer: zwevend of verlijmd. Zwevend is een uitstekende keuze als je de vloer mee wilt nemen bij een verhuizing. Een verlijmde vloer zit vastgelijmd aan de ondervloer. Visgraatvloeren worden altijd verlijmd gelegd, brede delen kan op beide manieren worden gelegd.

Houten vloer leggen: service van Bruynzeel

Wanneer je kiest voor een vloer van Bruynzeel, dan wordt de vloer gelegd door ervaren parketteurs. Niet alleen omdat het zeer nauwkeurig werk is maar ook om jou te verzekeren van een kwalitatief resultaat. Het scheelt jou veel tijd en energie en bovendien weet je zeker dat het parket professioneel gelegd is en er lang tegenaan kan.

Voordat we beginnen met het leggen van de houten vloer, zullen we eerst een inmeetafspraak inplannen. Bij deze afspraak wordt niet alleen de ruimte nauwkeurig ingemeten, maar wordt er ook gekeken naar de luchtvochtigheid en naar het type ondervloer. Het is namelijk belangrijk dat deze van goede kwaliteit is om een houten vloer op te bevestigen. Er wordt gekeken om welk type ondervloer het gaat (cementdekvloer, anhydrietvloer, gietvloer, houten ondervloer, stenen vloer, et cetera). Daarnaast kijkt hij naar de structuur, de vlakheid, en het vochtpercentage van de ondervloer. Al deze aspecten zijn belangrijk in het bepalen of de ondergrond geschikt is om de houten vloer op te leggen. Ook geeft de vloerenspecialist gepast advies mocht er wat extra’s nodig zijn om de ondervloer geschikt te krijgen voor het leggen van een houten vloer.

De parketteur bespreekt ook met jou wat jouw wensen zijn met betrekking tot bijvoorbeeld de legrichting, aansluitingen en eventuele andere behoeften. Het is immers belangrijk dat jij blij bent met het eindresultaat en er nog jaren trots op blijft.

Houten vloer laten leggen?

Bekijk ons brede assortiment vloeren, waar ongetwijfeld ook iets voor jou tussen zit. Als je kiest voor een vloer van Bruynzeel dan komt een ervaren parketteur het voor je leggen, zodat ook jij kan profiteren van de bovengenoemde punten. Neem contact op voor eventuele vragen.

Houten vloer leggen
Vloer hout leggen