Wat is parket?

Een echte parketvloer is eenvoudig te herkennen. Al is het alleen maar aan de grondstof hout. Toch is een houten vloer niet altijd hetzelfde als een parketvloer en is er een verschil tussen parket en planken. Iedereen kan met een partij planken een houten vloer leggen.

Hoge eisen aan parket

Een parketvloer moet aan veel eisen voldoen. Hij mag niet krimpen of uitzetten bij temperatuurverschillen. Hij moet strak en egaal liggen en slijtvast zijn. Er mogen geen scheurtjes in de planken zitten en het hout mag niet splinteren, enzovoort. Voldoet een vloer aan al die eisen, dan is het een prachtige parketvloer van duurzaam natuurlijk materiaal: hout.

Kant en klaar gelegd

Alle parket van Bruynzeel is Monta-parket. Monta-parket is door ons geregisteerd en daarom exclusief verkrijgbaar bij Bruynzeel Parket. De vloerdelen van een Monta-vloer worden in de fabriek al geschuurd en gelakt. De houten vloer kan dus kant en klaar gelegd worden. Het leggen van een parketvloer van Monta-parket duurt ongeveer 1 dag. Daarna is de vloer meteen klaar voor gebruik.

Parket op trap