Wat betekent 'in de dag' en 'op de dag'?

Een van de grootste ergernissen tijdens de zomer is insecten in je huis. Met een beetje pech word je elke dag wakker met een paar nieuwe muggenbulten. Dat is niet waar je op zit te wachten tijdens de zomer. Gelukkig kun je dit gemakkelijk voorkomen met een paar goede horren. Bij Bruynzeel hebben we deze zowel voor ramen als voor deuren. En daarbinnen vind je ook nog eens diverse varianten en dessins. Na het kiezen van de juiste hor, bepaal je op welke manier de hor bevestigd moet worden. Voor het bevestigen van een hor gebruiken we de termen ‘in de dag’ en ‘op de dag’. Wat betekent dit nu eigenlijk precies en wat is het verschil?

In of op de dag monteren

Het uitkiezen van een hor

Bij het uitkiezen van een hor kom je voor veel keuzes te staan. Het uitkiezen van de juiste variant en het juiste dessin uitkiezen is vanzelfsprekend. Maar het is ook goed om vooraf te bepalen of de hor aan de binnen- of buitenkant van het raam moet komen. Bij naar buiten draaiende ramen kun je de hor het beste aan de binnenkant monteren. Draait het raam naar binnen? Monteer de hor dan aan de buitenkant.

’In de dag’ en ‘op de dag’

Voor het monteren van de hor heb je de keuze uit ‘in de dag’ of ‘op de dag’. Wat is nu precies het verschil tussen deze twee monteerwijzen? Bij een ‘in de dag montage’ wordt de hor ín het kozijn gemonteerd. Het kozijn omsluit de hor waardoor de hor mooi wordt weggewerkt in het kozijn. Bij de ‘op de dag montage’ wordt de hor op het kozijn gemonteerd. Hierbij zit de hor aan de binnen- of buitenkant tegen het kozijn aan.Terug naar horren algemeen
Zijn Bruynzeel-horren op ieder kozijn te installeren?
Montage
Kan ik een hor plaatsen als mijn kozijn niet haaks is?
Montage
Hoe meet ik mijn kozijn op?
Montage
Mijn kozijn is niet vlak of heeft een profiel, kan ik nog steeds een hor installeren?
Montage
Is het mogelijk om een hor te monteren zonder in mijn kozijn te boren?
Montage
Wat is de dagmaat van mijn kozijn?
Montage
Kan ik mijn hor zelf op maat maken?
Montage
Hoe kan ik het beste mijn hor inkorten?
Montage
Wat moet ik doen als ik per ongeluk mijn hor te kort heb afgezaagd?
Montage