Houten vloer lakken

Van een houten vloer van Bruynzeel heb je jarenlang plezier. Het is een tijdloze klassieker. Een houten vloer past zowel in een traditioneel als in een modern huis. Wil je er zo lang mogelijk van genieten? Dan is het goed onderhouden van de vloer belangrijk. Er wordt vaak gedacht dat het onderhouden van een houten vloer een heel gedoe is. Dit valt echter reuze mee. Als je eenmaal de juiste producten hebt, dan is het onderhouden van de vloer zo gedaan. Veel tijd kost het onderhoud van de vloer dus niet, maar het is wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. De houten vloer lakken is een mooi begin.

Onderhouden van een houten vloer

Om het onderhoud gemakkelijk te maken, laat je jouw houten vloer lakken door specialisten. Hierdoor is de vloer vervolgens makkelijker te onderhouden. Door jouw houten vloer te lakken hoef je er gedurende het jaar dus minder vaak naar om te kijken. Het enige dat je hoeft te doen is de vloer een paar keer per jaar behandelen met polish. Hiervoor zijn er twee verschillende soorten polish. Welke polish je kiest is afhankelijk van het type lak op jouw vloer. Bij een glanzend gelakte vloer gebruik je namelijk een ander product dan bij een mat gelakte vloer. De polish voor een glanzende vloer zorgt ervoor dat de glans mooi intact blijft. De matte versie doet juist het tegenovergestelde. Deze zorgt ervoor dat de matte look mooi behouden wordt. Beide onderhoudsmiddelen zijn verkrijgbaar bij de Bruynzeel verkooppunten. Onze verkooppunten liggen verspreid door heel Nederland. Ben je benieuwd of er een bij jou in de buurt zit? Vind hier het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Een houten vloer lakken

We raden sterk af om houten vloeren zelf te lakken, omdat dit een nauwkeurige klus is. Eerst moet er namelijk geschuurd worden, wat een professionele klus is.

Voor het lakken van de vloer heb je de keuze uit een matte of glanzende lak. Mat of glanzend kunnen allebei erg stijlvol zijn. Beide opties geven een andere uitstraling aan jouw huis. Een glanzende houten vloer oogt meestal erg chique. Kies je voor een matte vloer, dan blijft de uitstraling van je vloer iets rustiger en robuuster. De keuze is aan jou!

Wil je jouw huidige houten vloer een nieuw leven inblazen met een andere kleurolie? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies of kom langs bij een van onze verkooppunten.

Houten vloer lakken
Vloer hout