Laminaat 7mm

Laminaat is er in verschillende soorten, uitvoeringen en stijlen. Echter is er ook een belangrijk verschil in dikte. Maar waarom is dit eigenlijk iets waar je mee rekening zou moeten houden? Lees het hier!


Waarom laminaat 7mm

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende diktes, van heel dun (meestal tussen de 4-5mm dik) naar heel dik laminaat (soms wel tot 14mm). Dikte is niet persé een indicatie van kwaliteit, dat heeft meer te maken met de toplaag. Over het algemeen zijn dikkere vloeren makkelijker te leggen, omdat de flens meer vlees heeft om in te klikken en omdat de planken minder zwabberen. Maar 7mm vloeren zijn ook gewoon eigenlijk prima te leggen, het verschil is niet te merken als de vloer eenmaal ligt. Dikkere vloeren zijn daarnaast vaker duurder dan de dunnere varianten, maar waar je eigenlijk echt op moet letten is de gebruiksklasse. Deze geeft de slijtvastheid aan van de vloer en wordt meestal aangeduid met een icoontjes. Ook staan er op verpakkingen ISO-codes weergeven voor als je echt de diepte in wilt. De gebruiksklasse geeft aan in hoeverre het product geschikt is voor huishoudelijk gebruik en voor commercieel gebruik. Dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Hierboven zie je een voorbeeld van zo’n icoontje van laminaat uit ons Origineel collectie. Als je deze afbeelding op de verpakking ziet staan, kan je er dus vanuit gaan dan je vloer prima tegen een stootje kan, terwijl alle vloeren uit deze collectie 7mm dik zijn. Dus minder sjouwwerk en toch een prima kwaliteitsvloer.

Daarnaast is het handig om rekening te houden met de dikte voor als je de vloer wilt doorleggen in verschillende ruimtes. Als je dan onbewust een te dikke vloer hebt uitgekozen, kan het natuurlijk gebeuren dat je deur niet meer open of dicht kan als je deze weer terug wilt plaatsen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom adviseren we altijd om je even te verdiepen hierin zodat je vlekkeloos een klusproject kan aangaan.

Makkelijk zelf te leggen

Ons laminaat is makkelijk zelf te leggen en wordt dan ook voorzien van een heldere gebruikshandleiding op de achterzijde van verpakking. Ook hebben we een instructievideo waarin tips en tricks worden gegeven voor als je een vloer wilt gaan leggen. Bekijk deze hier. Nieuwsgierig geworden naar onze 7mm laminaatvloeren? Bekijk ons assortiment hier. Voor een levensechtere ervaring van de vloeren adviseren we je om een verkooppunt te bezoeken. Ga naar onze verkooppunten om te zien of er 1 bij jou in de buurt is.

Bruynzeel 8mm laminaat