Laminaat

Laminaat is een populaire vloerkeuze. Dit komt omdat laminaat bijna niet van écht hout te onderscheiden is en heel onderhoudsvriendelijk is – en bovendien vaak ook goedkoper – dan bijvoorbeeld parket. Zo geniet je dus van de warme uitstraling van een houten vloer en hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde onderhoudsvoorschriften. De laminaatvloeren van Bruynzeel zijn overigens van zeer hoge kwaliteit en kunnen jarenlang mee. Door de hoge slijtvastheid zijn alle vloeren uit het laminaatassortiment geschikt voor drukke huishoudens of zelfs voor commercieel gebruik. Benieuwd naar de eigenschappen van deze vloeren en hoe je deze zelf kunt leggen? Hieronder lees je meer over ons laminaat.

EIGENSCHAPPEN VAN BRUYNZEEL LAMINAAT

Het laminaat uit ons assortiment kenmerkt zich door een aantal eigenschappen. Onze vloeren zijn namelijk gemakkelijk zelf te plaatsen en te onderhouden. Tevens zijn al onze laminaatvloeren geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming en/of -koeling. Met een ruime keuze aan kleuren en stijlen is er wel een laminaatvloer voor elke woonstijl. Laminaatvloeren zijn opgebouwd uit een basismateriaal en een sterke toplaag. Middels een kliksysteem zijn de vloeren te leggen. Laminaatvloeren kunnen gemakkelijk vochtig worden gereinigd. Gebruik hiervoor wel laminaatreiniger in plaats van reguliere allesreiniger; standaard schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger laten vaak strepen achter op laminaat. Alhoewel laminaat veel minder werkt dan houten vloeren, reageren ze nog wel op vocht- en temperatuurverschillen. Hierom is het nog wel noodzakelijk om ca. 1cm rondom vrij te houden tussen de muur en de vloer. Daarnaast, omdat de houttekening van laminaat eigenlijk geperst en gedrukt is, adviseren we om een aantal pakken door mekaar te mixen voordat je begint met leggen. Dit om opvallende herhaling in het resultaat zo beperkt mogelijk te houden.

SOORTEN LAMINAAT

Bij Bruynzeel houden we van variatie, niet alleen in kleur maar ook in de verschillende soorten. Op deze manier is er voor iedere ruimte of interieurstijl een geschikte laminaatvloer binnen ons assortiment. Ook de houttekeningen van het laminaat varieert door het assortiment heen; zo zijn er decoren met wilde breuken en knoesten maar ook decoren met een heel rustige houttekening. De technische eigenschappen per laminaatserie worden hieronder uitgelicht:

 • Origineel
  De laminaatvloeren uit de orgineel-collectie van Bruynzeel zijn 7mm dik en hebben een hoge slijtvastheid. Met de vloeren uit deze collectie ben je verzekerd van een vloer met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Door de voelbare houtstructuur zijn de houtdecoren bijna niet van écht hout te onderscheiden. Naast de houtdecoren behoren er ook twee betonlook-vloeren in deze productlijn; Blij Beton en Brutaal Beton.
 • Origineel Plus
  De vloeren uit de Origineel Plus lijn zijn hoogwaardige vloeren met een totale dikte van 8mm. Door de sterke toplaag zijn deze vloeren uiterst geschikt om te leggen in druk belopen ruimtes in het huis zoals een hal of woonkamer. Doordat de voelbare houtstructuur de houttekening volgt is deze vloer nét echt hout.
 • Waterbestendig
  Zoals de naam al doet vermoeden zijn de decoren binnen deze lijn waterbestendig. En dit maar liefst tot een periode van maximaal 72 uur. Desondanks adviseren om het overmatig nat maken van de vloer te vermijden en om nattigheid direct te verwijderen bij het signalieren. De combinatie van een totale dikte van 8mm, het kunnen tegen wat vocht en de hoge slijtvastheid is deze vloer ideaal voor in de keuken of badkamer. De houttekening wordt gevolgd door het reliëf op de vloer waardoor de planken niet van echt parket te onderscheiden zijn.
 • Waterbestendig Extra breed
  Eigenlijk genieten de vloeren uit deze laminaatlijn van dezelfde voordelen en producteigenschappen als de laminaatlijn die hiervoor is toegelicht. De vloerdelen uit deze laminaatlijn zijn extra breed. Door brede planken in de ruimte te leggen lijkt de kamer optisch groter. Ook de voelbare houtstructuur van deze laminaatlijn volgt de houttekening op de plank waardoor deze vloerdelen bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Alle vloeren uit de bovengenoemde series zijn geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming en/of -koeling.

LAMINAAT ZELF LEGGEN

Het laminaat van Bruynzeel is middels een klik-systeem eenvoudig zelf te leggen. Naast het laminaat heb je natuurlijk ook gereedschappen nodig om de klus goed te klaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede zaag, een potlood, winkelhaak, rolmaat en eventueel een boormachine (voor het maken van gaten bij verwarmingsbuizen). Afhankelijk van jouw woonsituatie is een geschikte ondervloer nodig, voor passend advies kan je het beste een verkooppunt raadplegen. Ook moet het geheel natuurlijk netjes worden afgewerkt, denk hierbij bijvoorbeeld aan plakplinten, hoge plinten, rozetten (voor bij verwarmingsbuizen) of plintaccessoires voor als je ervoor kiest om hoge plinten niet verstek af te zagen. Bekijk hier de instructievideo's voor het leggen van laminaat.

LAAT JE INSPIREREN!

Nieuwsgierig geworden? Op onze website staat het actuele overzicht van ons assortiment laminaatvloeren. Laat je inspireren en bekijk hier of er ook een vloer voor jou tussen zit.

Waterbestendig Levendig lichtbruin laminaat
Vloer laminaat