Grijs laminaat

Op zoek naar een type laminaat dat zowel een klassiek als moderne look aan je interieur geeft? Dan zijn de verschillende soorten grijs laminaat van Bruynzeel mogelijk een stijlvolle invulling van je vloer. Ons grijs laminaat is in variërende modellen beschikbaar die, afhankelijk van je soort interieur, een strak, eigentijds of juist rustiek uiterlijk hebben. Benieuwd naar de verdere eigenschappen van ons grijs laminaat? Lees hieronder meer over ons grijs laminaat en koop je nieuwe vloer bij een verkooppunt bij jou in de buurt.

MogelijkhedeN laminaat grijs

Laminaat in grijstint kan eigenlijk op verschillende manieren en in variërende woonstijlen worden toegepast. Grijs is een allesvriend; de kleur past bij vrijwel alle andere kleuren en matched goed in vele woonstijlen. Daarnaast is grijs laminaat er in vele nuances verkrijgbaar; van heel donker en knoestig grijs tot rustig lichtgrijs. Ook heeft het assortiment van Bruynzeel twee gezellig betonlok laminaatvloeren bij: Blij Beton en Brutaal Beton. Ook is er keuze tussen veel verschillende houtdessins met een grijze kleur oftewel grey wash bij Bruynzeel. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor grijs laminaat? Lees hieronder meer over de verschillende grijze laminaatvloeren of bekijk hier het assortiment grijs laminaat.

DONKERGRIJS LAMINAAT

Grijs geeft van nature rust af; het is een neutrale kleur welke ook door moeder natuur veel gebruikt wordt. Donkergrijs laminaat geeft een stabiele basis aan je interieur, of dit nou een moderne inrichting of rustieke inrichting betreft. Over het algemeen geldt voor interieurstyling dat ruimtes vaak van onder naar boven van donker naar licht wordt gekleurd, respectievelijk. Met donkergrijs laminaat wordt vaak een houtdecor mee bedoeld die een donkergrijze teint heeft. Maar vergis je niet, hierin kunnen nog onderlinge verschillen zitten zoals de drukte van de houttekening zelf, maar ook bijvoorbeeld productspecificaties zoals voelbare structuur of vellingen aan de randen. Als je kiest voor laminaat met voelbare houtstructuur komt het houtreliëf mooi tot uiting met strijklicht. Dit samen met een microvelling is het laminaat bijna niet van écht hout te onderscheiden.

lichtgrijs laminaaT

Ook heeft Bruynzeel lichtgrijs laminaat. Dit type is geschikt wanneer je wel op zoek bent naar een moderne look, maar een donkere vloer minder mooi vindt. Lichte kleuren scheppen optisch meer ruimte. Hierdoor zijn vloeren met een lichtere teint erg populair. Een praktisch voordeel bij lichtgekleurde vloeren is dat vuil en stof vaak minder goed opvallen bij lichtere vloeren dan bij donkere vloeren, in tegenstelling tot wat je in de eerste instantie zou verwachten. Ook voor lichtgrijs laminaat geldt dat hiermee vaak een houtdessin wordt bedoeld met een lichtgrijze teint. In de lichtgrijze kleurenfamilie zijn natuurlijk ook vele gradaties te onderscheiden maar ook voor lichtgrijze vloeren zijn productspecificaties belangrijk voor de uitstraling van de gehele vloer. Voelbare houtstructuur die de houttekening van het laminaat volgt zorgt ervoor dat de vloer nét op een echt houten vloer lijkt. De warmte van echt hout, maar dan toch met de onderhoudsgemakken van laminaat, ideaal toch?

Zelf leggen

Al het laminaat uit het assortiment van Bruynzeel is gemakkelijk zelf te leggen. De planken worden aan elkaar bevestigd middels een handig kliksysteem waardoor het leggen van je nieuwe vloer een eitje wordt. Zorg ervoor dat de ondervloer of dekvloer geheel vlak, droog en schoon is voordat je gaat beginnen. Laminaat werkt weliswaar minder dan massief houten vloeren, maar reageert ook op vocht- en temperatuurverschillen. Hierom moet er ook 1cm rondom vrij worden gehouden tussen de muur en vloer. Wil je meer weten over hoe je een laminaatvloer legt? Bekijk onze instructievideo’s.

Vloeren kopen

Het laminaat van Bruynzeel is verkrijgbaar bij een van de vele verkooppunten en natuurlijk in de online webshop van onze verkooppartners. Je vindt ze verspreid door heel Nederland. Wil je weten of er een verkooppunt bij jou in de buurt zit? Ontdek het hier.

Bruynzeel origineel Blij beton laminaat
Vloer laminaat Brutaal beton