Kan ik een parketvloer schuren en lakken?

Ja dat kan. Bruynzeel parketvloeren uit het Eigen Eiken assortiment zijn gemaakt van een topkwaliteit Europees eiken, gemaakt om lang mee te gaan. Toch komt er ooit een moment dat de vloer wat dof is geworden of er gebruikssporen zijn ontstaan waardoor de parketvloer opnieuw moeten worden geschuurd en gelakt (of geolied). Moderne parketvloeren onderscheiden zich van massieve houten vloeren doordat de vloerdelen uit verschillende lagen zijn opgebouwd. Een techniek wat veel voordelen met zich mee brengt. Doordat de lagen overdwars op elkaar zijn verlijmd, “werkt” de vloer veel minder bij luchtvocht- en temperatuurverschillen.

Parketvloer schuren en lakken

De toplaag van het parket uit het Eigen Eiken assortiment bestaat uit eersteklas eikenhout dat is gekleurd door middel van een beschermende en kleurhoudende olie. De olie geeft niet alleen een trendy kleur aan de vloer, maar beschermt ook het hout tegen vocht en vuil dat in de vloer kan trekken. Ook is het mogelijk om voor een kleurloze olie te kiezen, de natuurlijke kleur van eikehout komt in ieder interieur tot zijn recht. De toplaag, de laag die de vloer zijn uiterlijk geeft, is bij Bruynzeel parketvloeren van een dusdanige dikte dat deze goed gerenoveerd kan worden. Zo ben je ervan verzekerd dat de vloer lang mee zal gaan.

Bij het schuren van parket wordt er een klein beetje van de toplaag af geschuurd. Op deze wijze wordt ook de originele kleurolie een beetje weggeschuurd en als je dan een nieuwe beschermolie aanbrengt, weet je zeker dat deze een mooi en zo egaal als mogelijk resultaat geeft. Begin echter niet zelf met het schuren van je houten vloer. Dit is een nauwkeurigere klus dan dat je in de eerste instantie zou denken. In tegenstelling tot reguliere schuurmachines, staat het schuuroppervlak van speciale vloerschuurmachines horizontaal en haaks op de grond, welke heel nauwkeurig afgesteld moet worden. Als dit niet wordt gedaan, en dus niet precies haaks op de grond staat, ontstaan er hobbels in de vloer. Een onherstelbare beschadiging. Onze dealers voeren graag deze klus voor je uit zodat je er zeker van bent dat de vloer goed en professioneel gerenoveerd wordt.

Terug naar vloeren algemeen

Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer kleuren?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan je een eiken vloer schuren en lakken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer plank vervangen?
Onderhoud
Een houten vloer schuren?
Onderhoud
Hoe krijg je een houten vloer weer als nieuw?
Onderhoud
Hoe kun je een houten vloer bijwerken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer een andere kleur geven?
Onderhoud
Een parketvloer kleuren
Onderhoud
Wat kost een parketvloer schuren?
Onderhoud
Hoe vaak moet je een parketvloer schuren?
Onderhoud
Houten vloer met hond?
Onderhoud
Houten vloer waterdicht maken?
Onderhoud
Houten vloer ontvetten?
Onderhoud
Een houten vloer opknappen?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Hoe moet ik mijn houten vloeren onderhouden?
Onderhoud
Hoe pak ik vloerenonderhoud aan?
Onderhoud