Kan ik een houten vloer plank vervangen?

Bij juist onderhoud gaat een houten vloer van Bruynzeel een leven lang mee. Toch kan er door jarenlang intensief gebruik slijtage ontstaan. Daarnaast zit een ongelukje in een klein hoekje en kunnen er beschadigingen ontstaan omdat er ook geleefd moet worden in een huis. In zulke gevallen is het wellicht gewenst om een houten vloerplank te vervangen, zodat de vloer weer helemaal egaal en mooi is.

Houten vloer plank vervangen

Het vervangen van een houten vloer plank is zeker mogelijk. Het zou immers zonde zijn om een compleet nieuwe vloer aan te schaffen bij een plaatselijke beschadiging. Wanneer een plank vervangen dient te worden kan dit gedaan worden door deze er uit te wrikken en af te zagen. Vervolgens wordt er een soortgelijke plank teruggeplaatst. Deze moet in exact dezelfde vorm worden gezaagd, zodat er geen gleufjes of hoogteverschillen ontstaan. Als een houten vloer plank goed vervangen is, dan is er vrijwel niks meer van te zien. Echter is dit heel lastig om zelf te doen. Ook omdat het vloerdeel dezelfde kleur zou moeten krijgen als de rest van de vloer, zodat het één geheel wordt, is dit stiekem een klus waar toch aardig wat om de hoek komt kijken.

Zowel bij het wrikken als bij het verwijderen van de beschadigde plank is de kans aanwezig dat omliggende planken beschadigd raken. Je wil natuurlijk niet dat er uiteindelijk meerdere planken vervangen moeten worden. Daarnaast is het lastig om een vervangende plank precies te laten passen, waardoor gleufjes kunnen ontstaan, zeker wanneer het hout gaat werken.

Professionele hulp

Het is daarom raadzaam om professionele hulp in te schakelen wanneer een houten vloer plank vervangen moet worden. Ervaren vakmannen kunnen dit snel en nauwkeurig uitvoeren, om ongelukjes uit de weg te gaan en de nieuwe plank naadloos zal aansluiten op de andere vloerdelen. Bij het vervangen van een vloerplank wordt altijd de rest van de omliggende vloer opgeschuurd waarna de gehele vloer wordt gelakt of geolied. Op deze manier wordt de vloer weer één geheel, alsof de beschadiging er nooit is geweest. Omdat elke renovatieklus anders is, zijn hier ook geen standaardtarieven voor. Het ligt immers aan de grootte van de ruimte en het soort hout van de te vervangen vloer plank(en). Neem contact op met een van onze dealers voor de mogelijkheden of om een afspraak te maken.

Terug naar vloeren algemeen

Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer kleuren?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan je een eiken vloer schuren en lakken?
Onderhoud
Een houten vloer schuren?
Onderhoud
Hoe krijg je een houten vloer weer als nieuw?
Onderhoud
Hoe kun je een houten vloer bijwerken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer een andere kleur geven?
Onderhoud
Een parketvloer kleuren
Onderhoud
Kan ik een parketvloer schuren en lakken?
Onderhoud
Wat kost een parketvloer schuren?
Onderhoud
Hoe vaak moet je een parketvloer schuren?
Onderhoud
Houten vloer met hond?
Onderhoud
Houten vloer waterdicht maken?
Onderhoud
Houten vloer ontvetten?
Onderhoud
Een houten vloer opknappen?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Hoe moet ik mijn houten vloeren onderhouden?
Onderhoud
Hoe pak ik vloerenonderhoud aan?
Onderhoud