Een houten vloer opknappen?

Een houten vloer is een van de meest duurzame vloeren die er te verkrijgen zijn. Voor het dagelijks onderhoud volstaat het om de houten vloer schoon te vegen met een zachte vloerwisser. Wilt u liever stofzuigen? Dit is geen probleem. Let wel op dat je een mondstuk gebruikt voor harde vloeren. Deze herkent u aan een rand met zachte borstelharen. Wanneer je vervolgens de vloer af en toe met een vochtige wisser met een speciaal voor houten vloeren ontwikkeld schoonmaakmiddel reinigt, blijft uw vloer jarenlang zijn schoonheid behouden. Lees voor gebruik van elk reinigingsproduct goed de gebruiksaanwijzing om te zien of het product geschikt is voor houten vloeren en om onjuist onderhoud te voorkomen.

Houten vloer opknappen

Deuken, vlekken en krasjes wegwerken

Krasjes, diepe vlekken en deuken voorkomen op houten vloeren, begint bij de voordeur. Met een paar goede deurmatten ben je het meeste inloopvuil al de baas. Draag binnenshuis sloffen om schoenstrepen of putjes van hakken te voorkomen. Wanneer je ook het meubilair nog voorziet van vilten doppen en bij het morsen van eten of vloeistoffen de vlek gelijk schoonmaakt heb je al veel gedaan om jouw houten vloer optimaal in conditie te houden.

Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat er iets is misgegaan en de houten vloer beschadigd raakt. Ook is het heel normaal dat na verloop van tijd het oppervlak van houten vloeren wat dof wordt. Dit is een normaal gevolg van gebruik. Wanneer een houten vloer opknappen nodig is, is afhankelijk van de intensiviteit van gebruik.

Een deel van de houten vloer opknappen

Het is niet altijd nodig om een houten vloer in zijn geheel op te knappen. Je kan het gebied van de beschadiging van de houten vloer opknappen door de aangetaste plek voorzichtig op te schuren. Doe dit in etappes en met een fijne korrel zodat je goed zicht heeft behoud over het resultaat. Na het schuren kan je de vloer bijwerken met de originele olie of lak die bij de vloer hoort. Gaat het om een echt diepe beschadiging en wil je een deel van het hout vervangen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag hierbij. Deels een vloer vervangen is een specialistische klus die onze vakmensen graag voor je uitvoeren.

Een houten vloer in zijn totaal opknappen

Vind je de vloer dof geworden dan kan je de vloer in zijn geheel bijwerken door de vloer te behandelen met een speciale polish voor houten vloeren. Weet je niet welke polish het best bij jouw kleur en type vloer past? Neem dan even contact met ons op voor advies. Wanneer de toplaag of de vloer zelf dusdanig beschadigd is dat vuil de vloer in kan dringen is het tijd voor een grondige aanpak. In dat geval is het verstandig de vloer bij te werken door hem te laten schuren en hem opnieuw te voorzien van een afwerklaag. Meer informatie hierover vind je op onze pagina ‘vloeren schuren’.

Terug naar vloeren algemeen

Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer kleuren?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan je een eiken vloer schuren en lakken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer plank vervangen?
Onderhoud
Een houten vloer schuren?
Onderhoud
Hoe krijg je een houten vloer weer als nieuw?
Onderhoud
Hoe kun je een houten vloer bijwerken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer een andere kleur geven?
Onderhoud
Een parketvloer kleuren
Onderhoud
Kan ik een parketvloer schuren en lakken?
Onderhoud
Wat kost een parketvloer schuren?
Onderhoud
Hoe vaak moet je een parketvloer schuren?
Onderhoud
Houten vloer met hond?
Onderhoud
Houten vloer waterdicht maken?
Onderhoud
Houten vloer ontvetten?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Hoe moet ik mijn houten vloeren onderhouden?
Onderhoud
Hoe pak ik vloerenonderhoud aan?
Onderhoud