Houten vloer met hond?

Bruynzeel vloeren zijn gemaakt om op te leven. En huisdieren horen daar in veel huishoudens bij. Aarzel je of en welke houten vloeren geschikt zijn wanneer je een hond of andere huisdieren hebt? Dit is met houten vloeren van Bruynzeel niet nodig. We kunnen niet garanderen dat de hond nooit krassen zal veroorzaken op de houten vloer of deze vuil maakt met modderige poten, haren of ongelukjes. Wel dat onze vloeren dankzij speciale behandelingen en bewerkingen optimaal bestand zijn om vol op te leven met het hele gezin, inclusief huisdieren. Om je een handje te helpen om de vloer lang mooi te houden ook als je huisdieren hebt geven we je graag wat tips.

Bruynzeel houten vloeren zijn eikenhouten vloeren. Eikenhout bevat van nature looizuur en tannine. Deze stoffen leveren een bijdrage in het beschermen tegen ziektes van de boom. In combinatie met vloeistoffen die een hoge PH-waarden hebben, zoals urine en braaksel, kan dit in combinatie met looizuur en tannine verkleuringen geven. Onze houten vloeren zijn behandeld met een beschermende olie of lak, maar het is goed om snel te handelen wanneer een huisdier een ongelukje heeft gehad. Heeft de hond gespuugd of geplast op de houten vloer? Dan is het niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt zaak dit direct op te ruimten, maar ook om verkleuring van de vloer te voorkomen.

Olie, wax of lak?

Een olie-afwerking is in combinatie met huisdieren de meest kwetsbare afwerking. Olie trekt in het hout waar het zijn beschermende werkt doet, maar laat geen afsluitende toplaag achter. Bij het hebben van huisdieren is dan aan te raden de vloer goed te onderhouden met een speciaal schoonmaakmiddel voor houten vloeren en daarbij niet af te wijken van de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe je dit dan heeft olie ook voordelen: de vloer is minder glad, wat fijn is voor trouwe vrienden. Krassen door nagels zijn eenvoudig weg te poetsen met een extra onderhoudsbeurt.

Wax valt wat hardheid van de toplaag betreft tussen olie en lak in. Een afwerking met wax beschermd beter tegen vocht. Houdt bij een waxvloer dezelfde regels in acht als bij een olie afwerking: periodiek een onderhoudsbeurt met afgestemde producten geeft een goede bescherming als van de vloer als u huisdieren heeft. Een lakvloer voorziet in de meest afsluitende toplaag en is daarmee het meest bestand tegen vocht en zuren. Maar ook een laklaag sluit niet helemaal af. Dit zou ook niet gewenst zijn. De vloer moet kunnen ‘ademen’. Houd er rekening mee dat een laklaag gladder is voor dierenpootjes (en mensenvoeten) en dat krassen alleen zijn weg te werken door de laklaag /vloer te schuren en opnieuw te lakken.

Terug naar vloeren algemeen

Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer kleuren?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan je een eiken vloer schuren en lakken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer plank vervangen?
Onderhoud
Een houten vloer schuren?
Onderhoud
Hoe krijg je een houten vloer weer als nieuw?
Onderhoud
Hoe kun je een houten vloer bijwerken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer een andere kleur geven?
Onderhoud
Een parketvloer kleuren
Onderhoud
Kan ik een parketvloer schuren en lakken?
Onderhoud
Wat kost een parketvloer schuren?
Onderhoud
Hoe vaak moet je een parketvloer schuren?
Onderhoud
Houten vloer waterdicht maken?
Onderhoud
Houten vloer ontvetten?
Onderhoud
Een houten vloer opknappen?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Hoe moet ik mijn houten vloeren onderhouden?
Onderhoud
Hoe pak ik vloerenonderhoud aan?
Onderhoud