Hoe vaak moet je een parketvloer schuren?

Hoe vaak je een parketvloer moet schuren is afhankelijk van de belasting en de intensiviteit van gebruik. Bruynzeel vloeren en Bruynzeel parketvloeren zijn vervaardigd van eersteklas eikenhout dat garant staat voor een lange levensduur. Sommige vloeren hoeven pas na tientallen jaren te worden opgeschuurd, anderen eerder. In een dynamisch huishouden met kinderen en huisdieren of in een drukke zakelijke omgeving zal een parketvloer eerder aan een opfrisbeurt toe zijn dan op locaties waar een parketvloer minder belast wordt.

Het is dus beter om de vraag te stellen wanneer je een parketvloer moet schuren. Schuren is nodig wanneer uw parketvloer slijtage begint te vertonen. Kenmerken van slijtage zijn het dof worden van de vloer, krassen en beschadigingen. Dofheid wijst erop dat de beschermlaag een grootdeel van zijn beschermende functie verloren heeft. Als dofheid zich begint te laten zien worden in de meeste gevallen de looppaden door het huis zichtbaar. Net als bij krassen en beschadigingen krijgt vuil dan de kans om het hout binnen te dringen wat resulteert in donkerdere looprouters voor als je een vloer hebt met een natuurlijke houttint. Dit komt de mooie vloer niet ten goede. Op zo’n moment is het tijd om de parketvloer te schuren en te voorzien van een frisse, nieuwe beschermlaag.

Voor goed onderhoud van de vloer is het niet nodig om de parketvloer vaak op te schuren. Scherpe en schurende voorwerpen die met de vloer in aanraking komen zijn bedreigingen voor een parketvloer. Net als vloeistoffen. Met een goede droogloop en/of deurmatten en door zo min mogelijk op schoenen met harde zolen met diepe profielen in huis lopen, houd je zand en ander vuil dat de vloer kan beschadigen buiten de deur. Naaldhakken kunnen ook putjes veroorzaken in de vloer dus raden we ook af het dragen hiervan binnenshuis zoveel mogelijk te beperken. Wanneer er vloeistof gemorst is, neem dit dan gelijk op. Wil je de vloer nat reinigen doe dit dat met een licht vochtige zachte wisser en met speciale vloerzeep. Voordat je dit gaat doen, neem dan goed de gebruiksaanwijzing door om vlekken te voorkomen. Door uw vloer een of tweemaal per jaar te reinigen met een speciale vloerpolish voor houten vloeren houdt u uw Bruynzeelvloer in topconditie.

Bruynzeelvloeren zijn er om op geleefd te worden! Is het ondanks goede zorg toch nodig om de vloer te schuren, dan is dit geen enkel probleem. Onze houten parketvloeren hebben een dusdanige toplaag dat deze zich goed kan laten opschuren. Het schuren van een parketvloer en behandelen is specialistenwerk. Ben je niet zeker van een goed doe-het-zelf resultaat neem dan geen risico maar besteed het schuren van deze parketvloer uit. Onze ervaren dealers zorgen met het grootste plezier voor goed onderhoud van uw vloer.

Terug naar vloeren algemeen

Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer kleuren?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan je een eiken vloer schuren en lakken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer plank vervangen?
Onderhoud
Een houten vloer schuren?
Onderhoud
Hoe krijg je een houten vloer weer als nieuw?
Onderhoud
Hoe kun je een houten vloer bijwerken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer een andere kleur geven?
Onderhoud
Een parketvloer kleuren
Onderhoud
Kan ik een parketvloer schuren en lakken?
Onderhoud
Wat kost een parketvloer schuren?
Onderhoud
Houten vloer met hond?
Onderhoud
Houten vloer waterdicht maken?
Onderhoud
Houten vloer ontvetten?
Onderhoud
Een houten vloer opknappen?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Hoe moet ik mijn houten vloeren onderhouden?
Onderhoud
Hoe pak ik vloerenonderhoud aan?
Onderhoud