Hoe pak ik vloerenonderhoud aan?

Aangezien je bij Bruynzeel ook terecht kunt voor een groot aantal soorten laminaatvloeren én houten vloeren, vertellen we je ook graag iets over het onderhoud dat bij dit type vloer hoort. Regelmatig je vloer onderhoud uitvoeren draagt bij aan een langere levensduur van je vloer en beschermt hem tegen vocht en vuil.

Onderhoud laminaat

Laminaat vraagt vrij weinig onderhoud. Het is een slijtvast materiaal dankzij de toplaag van kunststof. Waar je bij laminaat wel op moet letten, is dat je geen scherpe voorwerpen op de vloer zet die kunnen krassen. Laminaat is namelijk lastig te herstellen (met houtlijm of ander vulmiddel bijvoorbeeld). Plaats dus altijd vilten schuivers onder je stoelpoten om krassen te voorkomen. Laminaat is dus een vrij makkelijk te onderhouden type vloer, maar denk altijd goed na wat je op de vloer plaatst. Vocht door lekkende plantenpotten of andere gemorste vloeistoffen die in het laminaat trekken zijn nauwelijks te verwijderen! Daarentegen zijn zand, vuil of stof makkelijk te verwijderen met een (niet al te natte) dweil of een doekje.Onderhoud houten vloeren

Een houten vloer vraagt wel om regelmatig onderhoud. Dat komt omdat houten vloeren worden behandeld met lak of olie. Dit brengt een beschermend laagje aan op de vloer, waardoor hij minder snel slijt en beter bestand is tegen krassen of deuken. Een houten vloer is een mooie, stijlvolle optie in je woning maar je moet een houten vloer wel onderhouden. Op onze website geven we je verschillende tips voor welk middel het beste is voor welk type vloer. Het is gebruikelijk om een houten vloer bijna jaarlijks te voorzien van een nieuwe was-, olie- of laklaag. Je kunt dit gemakkelijk aanbrengen met een droge doek.

Onze producten kopen

Bruynzeel verkoopt zelf verschillende onderhoudsmiddelen voor je houten vloeren. Je bestelt deze onderhoudsmiddelen bij onze verkooppunten bij jou in de buurt. Alvast wat advies? Ook bij onze dealers kun je terecht met vragen over het juiste vloeronderhoud. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om jezelf via onze website te informeren.

Terug naar vloeren algemeen

Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer kleuren?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan je een eiken vloer schuren en lakken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer plank vervangen?
Onderhoud
Een houten vloer schuren?
Onderhoud
Hoe krijg je een houten vloer weer als nieuw?
Onderhoud
Hoe kun je een houten vloer bijwerken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer een andere kleur geven?
Onderhoud
Een parketvloer kleuren
Onderhoud
Kan ik een parketvloer schuren en lakken?
Onderhoud
Wat kost een parketvloer schuren?
Onderhoud
Hoe vaak moet je een parketvloer schuren?
Onderhoud
Houten vloer met hond?
Onderhoud
Houten vloer waterdicht maken?
Onderhoud
Houten vloer ontvetten?
Onderhoud
Een houten vloer opknappen?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Hoe moet ik mijn houten vloeren onderhouden?
Onderhoud