Kan ik een eiken vloer kleuren?

Eiken vloeren van Bruynzeel zijn erg duurzaam. Zo’n mooie vloer gaat een leven lang mee. Uiteraard treden er wel vormen van slijtage op na jarenlang intensief gebruik, maar dit is doormiddel van renovatie op te lossen. Tijdens zo’n parketvloer renovatie wordt de bovenlaag verwijderd zodat er weer een mooie, onbeschadigde laag tevoorschijn komt. Vervolgens wordt deze laag geschuurd en bewerkt met lak of olie. Daarna kan je ervoor kiezen om je vloer een nieuwe kleur te geven. Als je eerst een donkere eiken vloer had, kan je nu bijvoorbeeld kiezen voor een lichte kleur. En andersom.

Een parketvloer wordt opgeknapt door middel van schuren of borstelen, het vervangen van beschadigde delen en het vervangen van plinten. Een versleten eikenvloer wordt op deze manier omgetoverd naar een gloednieuw exemplaar wat eruitziet alsof het net is gelegd. Kies welke bewerking jij mooi vindt: het rustige en gladde oppervlak van een geschuurde vloer, het ruwe karakter van een geborstelde eikenvloer of het doorleefde gevoel van verouderd eikenhout.

Eiken houten vloer kleuren

Wanneer een vloer intensief gebruikt wordt zal deze op ten duur zijn originele kleur verliezen. Er ontstaan beschadigingen, verkleuringen en de levendigheid van de diepe houtkleur wordt dof. Bij een renovatie kan je eikenhout weer helemaal worden hersteld naar de originele staat, dus ook naar de originele kleur. Mocht je juist behoefte hebben aan een compleet nieuwe kleur dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Zo kan je je lichte hout omtoveren naar een diepe donkere kleur om een compleet nieuwe uitstraling te creëren.

Kies uw kleur

Bekijk ons vloeren assortiment om te zien welke kleuren tot de mogelijkheden vallen. Het renoveren en kleuren van een eiken vloer is een aanzienlijk goedkopere oplossing dan het kopen van een compleet nieuwe vloer. Heb je interesse? Neem contact op met een van onze dealers om een afspraak te maken.

Terug naar vloeren algemeen

Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan je een eiken vloer schuren en lakken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer plank vervangen?
Onderhoud
Een houten vloer schuren?
Onderhoud
Hoe krijg je een houten vloer weer als nieuw?
Onderhoud
Hoe kun je een houten vloer bijwerken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer een andere kleur geven?
Onderhoud
Een parketvloer kleuren
Onderhoud
Kan ik een parketvloer schuren en lakken?
Onderhoud
Wat kost een parketvloer schuren?
Onderhoud
Hoe vaak moet je een parketvloer schuren?
Onderhoud
Houten vloer met hond?
Onderhoud
Houten vloer waterdicht maken?
Onderhoud
Houten vloer ontvetten?
Onderhoud
Een houten vloer opknappen?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Waarom moet laminaat acclimatiseren?
Onderhoud
Hoe moet ik mijn houten vloeren onderhouden?
Onderhoud
Hoe pak ik vloerenonderhoud aan?
Onderhoud