Waar op letten bij houten vloer?

Een goede vraag. Het betekent dat je graag goed voorgelicht wilt zijn voordat je overgaat tot de aankoop van een houten vloer. Een houten vloer is een aankoop voor heel veel jaren en er is veel mogelijk. Het is een goed idee om jezelf breed te oriënteren zodat je met een goed voorbereiding eenvoudiger de juiste keus maakt.

Waar op letten bij houten vloer

‘Houten vloeren’ is een breed begrip. Vroeger bestonden houten vloeren uitsluitend uit massiefhouten delen die tegen elkaar werden bevestigd. Massief houten vloeren zijn nog altijd populair, maar het aanbod is inmiddels flink uitgebreid met moderne houten vloeren. Tegenwoordig bestaat er ook lamelparket of systeemparket wat betekent dat de vloer uit verschillende lagen is opgebouwd. Bruynzeel heeft natuurlijk ook parketvloeren in het assortiment, en hierbij hoort natuurlijk naast de strokenvloeren ook de bekende visgraatvloer. Deze vloeren zijn opgebouwd uit een houten onderlaag, een houten tussenlaag en een 3 mm toplaag.

Door de lagen overdwars op elkaar te verlijmen ontstaan vloeren die minimaal krimpen en/of uitzetten bij vocht- en temperatuurverschillen. Op deze manier gaat de vloer mettertijd minder piepen en kraken in vergelijking met massieve vloerdelen. Ook bestaat er fineerparket op de markt. Deze vloeren zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan lamel- of systeemparket maar laat je vooral niet misleiden. Fineerparket heeft een toplaag van doorgaans 1-2 mm. Dit betekent dat de vloer veel minder lang meegaat dan regulier parket. De toplaag is dus erg belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een parketvloer, dit is namelijk een goede indicator van de levensduur van het product. Het is dus misleidend om alleen te kijken naar de totale dikte van het product, enkel de dikte van de toplaag is over het algemeen leidend.

Hiermee is direct één punt ‘getackeld’ waarop gelet dient te worden bij de aanschaf van houten vloeren. Door constante ontwikkeling en vernieuwing is een zeer uitgebreid assortiment Bruynzeel houten vloeren ontstaan. Alle houten Bruynzeel vloeren worden gemaakt van duurzaam geproduceerd eiken. Eikenhout levert geweldige houten vloeren op. Eiken is sterk waardoor het veel minder snel beschadigd raakt, heeft een mooi uiterlijk en laat zich goed kleuren, wat u terug zit in de vele Bruynzeel kleurnuances. Naast kleurnuances zijn onze vloeren leverbaar in geborstelde, geschuurde en kunstmatig verouderde afwerking.

Gaat u kwaliteitskenmerken tegen elkaar afwegen, neem dan ook het serviceniveau van de leverancier mee. Houten vloeren behoren tot de meest mooie, duurzame, natuurlijke en luxe vloeren die er zijn. Daarmee zijn houten vloeren vaak ook prijziger dan laminaat, tegels of vloerbedekking. Van een parketleverancier mag je verwachten dat deze goed adviseert, een hoge kwaliteit vloer levert en ook na de verkoop service blijft leveren als dat nodig is. De genoemde prijzen op deze website zijn incl. inmeet- en legservice zodat je niet voor verassingen komt te staan achteraf. Veel aanbieders tonen enkel de prijzen van het product zelf en hanteren een hogere legprijs waardoor je onder de streep duurder uit bent. Hiernaast is de kwaliteit van het legwerk zelf iets waar niet direct naar gekeken wordt, om een indicatie te krijgen over de kwaliteit van de legservice kan je kijken naar referenties. Alle vloeren van Bruynzeel worden daarom standaard gelegd door onze vakkundige parketteurs zodat je zeker weet dat jouw vloer gegarandeerd mooi komt te liggen en lang mee zal gaan.

Terug naar vloeren algemeen

Kan parket worden gelegd met vloerverwarming?
Assortiment
Wanneer kan ik op laminaat lopen?
Assortiment
Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?
Assortiment
Is laminaat geluiddempend?
Assortiment
Welke soorten vloeren verkoopt Bruynzeel?
Assortiment
5 reden om voor massief eikenhout te kiezen
Assortiment
Welke soorten laminaat heeft Bruynzeel?
Assortiment