Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Heb jij in de winter last van kou of tocht en ben je uitgekeken op de radiatoren? Een praktische en ruimtebesparende optie is dan het aanleggen van vloerverwarming onder je vloer. Wist je dat je vloerverwarming ook onder een laminaatvloer kunt leggen? Het is een praktische combinatie, toch moet je rekening houden met een aantal belangrijke onderdelen. In dit artikel vertellen wij je daar graag meer over. Lees hieronder verder.

Warmte doorlaten

Een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden voor vloerverwarming onder een laminaatvloer: de dikte van het laminaat. Koop je te dik laminaat, dan kan het zomaar zijn dat de warmte van de vloerverwarming niet goed door de vloer straalt. Ook moet de vloer goed beschermd worden tegen tocht of temperatuurswisselingen. Wij raden het dan ook aan om nooit abrupt te wisselen van temperatuur in je woning. Zet de verwarming niet hoger dan 25 graden en nooit lager dan 15 graden.

Te grote temperatuurswisselingen kunnen er namelijk voor zorgen dat het laminaat kromtrekt door de werking van het hout. De warmteweerstand van het laminaat vind je altijd terug op de verpakking en wordt aangegeven met R. Een laminaatvloer kan tot maximaal 0.1 R warmte blijven geleiden.

Voordelen

Een voordeel van vloerverwarming is de ruimtebesparende functie als je ervoor kiest om vloerverwarming als hoofdverwarming toe te passen. Bij een centrale verwarming wordt uiteraard gewerkt met de bekende radiatoren. Bij vloerverwarming is hier geen sprake van. Wil je bovendien op een groene manier je stroom verbruiken? Dan kun je vloerverwarming onder je laminaat aansluiten op een warmtepomp. Deze pomp maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen en verwarmt je woning door warm grondwater en lucht.

Interesse? Bekijk het aanbod

Laminaat van Bruynzeel is er voor de echte doe-het-zelver. Je vindt onze producten dan ook bij een van de vele verkooppunten verspreid door heel Nederland. Heb je nog vragen over het materiaal van laminaat of het leggen ervan? Bekijk dan het assortiment op onze website of raadpleeg een medewerker bij onze verkooppunten.


Terug naar vloeren algemeen

Wanneer kan ik op laminaat lopen?
Assortiment
Is laminaat geluiddempend?
Assortiment
Welke soorten laminaat heeft Bruynzeel?
Assortiment