5 reden om voor massief eikenhout te kiezen

Met een massief eikenhout vloer wordt een vloer bedoeld die uit massieve houten planken bestaat die niet verlijmd zijn met ander hout. Dit kan als een ‘parket’ worden aangelegd, maar heeft in tegenstelling tot laminaat geen kunststoffen onderdelen. Echt hout dus. Maar waarom zou je voor dit type vloer kiezen? Wij zetten een aantal redenen op een rij.

1. Stijl

Een van de redenen om voor massief houten vloeren te kiezen is omdat ze je woning een authentieke, robuuste uitstraling geven. In de tijd dat er nog geen laminaat of parket was, werden massieve planken gebruikt als vloer. Een massief eiken vloer geeft je woning dus een mooie klassieke en robuuste uitstraling.

2. Kwaliteit

Eikenhout staat overal op aarde bekend als kwaliteitshout. Daarom worden veel sierobjecten (kasten en andere meubelen) gemaakt van dit sterke materiaal. Ook vloeren zijn bijzonder goed geschikt om van eikenhout te maken. Bovendien kun je ervan uitgaan dat je met kwaliteitshout te maken hebt als het hout ook nog eens FSC-gekeurd is. Dit keurmerk staat voor duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en verantwoorde bosbouw.

3. Bewerken

De vloeren van massief hout zijn niet enkel en alleen in hun oorspronkelijke kleur te verkrijgen. Al eeuwenlang worden er diverse technieken toegepast om het hout een unieke kleur te geven. Wax, lak, olie bijvoorbeeld, maar ook het logen (behandelen met Chemicaliën) kunnen hout een bijzondere look geven.

4. Stevigheid

Omdat massief eiken vloeren uit massieve onderdelen bestaan, zijn ze een stuk slijtvaster dan andere houten vloeren. Behandel je vloer altijd wel met een bepaalde olie of geschikte was voor het beste resultaat. Regelmatig deze onderhoudsmiddelen gebruikt, zorgt ervoor dat je vloer wel tientallen jaren mee kan gaan.

5. Kosten

Goed, die kwaliteit mag dan een prijskaartje hebben maar relatief gezien ben je met een houten vloer voordeliger uit op de lange termijn. Ondanks de werking van het hout gaan massief eiken vloerdelen niet snel bol staan en zijn butsen makkelijk te herstellen. De kosten betalen zich dus indirect aan je terug.

Meer weten over onze vloeren?

Wil je meer weten over de vloeren van Bruynzeel? Schroom dan niet om onze producten in ons online assortiment vloeren te bekijken. Wil je nieuwe vloeren kopen? Bekijk dan altijd even het overzicht met verkooppunten. Je vindt onze dealers door heel Nederland.


Terug naar vloeren algemeen

Kan parket worden gelegd met vloerverwarming?
Assortiment
Waar op letten bij houten vloer?
Assortiment
Wanneer kan ik op laminaat lopen?
Assortiment
Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?
Assortiment
Is laminaat geluiddempend?
Assortiment
Welke soorten vloeren verkoopt Bruynzeel?
Assortiment
Welke soorten laminaat heeft Bruynzeel?
Assortiment